Kosmikute eelmine plaat „Öö ei lase magada“ ilmus 2011. a. sügisel, peale seda on bänd olnud loomingulisel pausil. 20. oktoobril ilmuva uue albumi lood on salvestatud Tallinna Linnahallis, Matrix stuudios. Plaadi kujunduses kasutatud fotod on pildistatud Viktor Koshkini poolt Potsdamis, endises Elisabethi sanatooriumis.

Uute lugude ja vanade hittidega siirduvad Kosmikud albumi esitlustuurile, mis viib bändi läbi kuue kontserdisaali. Esimene kontsert toimub 27. oktoobril kodukohas Järvakandis, nädal hiljem ollakse Pärnu kultuuriklubis Tempel. Tuuri viimaseks neljaks kontserdiks ühinevad Kosmikutega vanad sõbrad Soomest, ansambel Viikate, kellega esinetakse Tartu Genialistide klubis, Tallinna Rock Cafe’s ning Hämeenlinnas ja Helsingis.

Koos Kosmikutega astuvad esitluskontsertidel lavale Mati Vaarmann ja Elmu Värk (Muusik-Seif). Mõlemad muusikud olid tegevad ka uue albumi sünni juures: Elmu salvestaja ning kaas-produtsendina, Mati mängitud on Hammond oreli partiid lugudes „Õnnetus“ ja „Kõigil on alati õigus“.
„Sügis sanatooriumis“ lugude tekstiautoriteks on lisaks bändile luuletajad Mait Vaik, Jaan Pehk ja Aleksander Tamberg, albumi masterdas Siim Mäesalu.

Tracklist:
1. Õnnetus
2. Sügis sanatooriumis
3. Sõbral külas
4. Pärsia vaip
5. Spritz!
6. Kõigil on alati õigus
7. Sanitarmasin
8. Leinapealinn

Esitluskontserdid:
27.10. Järvakandi Kultuurihall
03.11. Pärnu, Kultuuriklubi Tempel
10.11. Tartu, Genialistide klubi (+ Viikate)
11.11. Tallinn, Rock Cafe (+ Viikate)
17.11. Hämeenlinna, Aulanko Areena (+ Viikate)
18.11. Helsingi, Virgin Oli Co. (+ Viikate)

Piletid on eelmüügis Piletilevis.