Kui Lambert mõned aastad tagasi oma antiloopi meenutava maskiga publiku ette astus, tekkisid kuulujutud: kes on maski taga? Nils Frahm, kes produtseeris Lamberti albumi? Bonaparte, kes avaldab muusikat sama plaadifirma alt? Pianist Lambert väldib teadlikult igasugust avalikkust oma isiku suhtes, kuid seda kompenseerib tema erakordne ja tundlik helilooming.

Jazzkaare päev algab aga kell 18.00 Kadri Voorand Quartetiga. Kadri Voorand on eriline jazzitalent, kelle kirglik esitusstiil, fantaasiarikkad improvisatioonid ja isikupärane looming vaimustavad nii kodupublikut kui ka jazzisõpru mitmel pool maailmas. Esimeste seas pälvis ta noore jazzitalendi auhinna, 2015. aastal võitis ta aasta parima jazzartistina maineka Danske Jazziauhinna. Uue otsingud ja osalus teiste muusikute projektides nii kodu- kui välismaal on temast teinud Eesti ühe armastatuma muusiku. Jazzkaarel esitleb lauljatar koos kitarrist Virgo Sillamaa, bassist Taavo Remmeli ning trummar Ahto Abneriga oma kolmandat autorialbumit.

Kell 19:30 astub publiku ette Domas Aleksa Group. Leedu ühe aktiivsema ja põnevama bassisti uus projekt Time Twister segab jazzi, rokki ja teisigi žanre. Värske album salvestati Londonis mitme maa muusikute koostöös. Lisaks muusikale on siin kuulda ka briti muusikapoeedi Ka Boukie häält.

Jazzipäeva võtab kell 21.00 kokku Eesti-Rootsi taustaga MiaMee. Magusa fassaadi taga peituvad Eesti parimad instrumentalistid ja jõulised elektroonilised biidid. MiaMee liikmed on juba maailmas ilma teinud muusikud, ometi pole bändi puhul tegemist tüüpilise publikulemmikuga. Graatsiliselt üle meloodiate libisedes ja läbi võimsate müsteeriumide võrsudes, on MiaMeed kutsutud ka Eesti Emiliana Torriniks või Björkiks. Jazzkaarel esitatakse lisaks plaadil ilmunud materjalile ka päris uut ja seni veel avaldamata muusikat.