Raskema roki huvilistele, kes ei pelga Euroopa tuuri ette võtta, võib uhkema otsa valikutest soovitada Wackenit, Hellfesti või Download festivali. Esimesed kaks on kahjuks ametlikult välja müüdud, aga järelturul väikse lisaraha eest on kõik veel võimalik. Ülivõrdes festivalielamus on igal juhul garanteeritud, arvestama peab aga tohutute rahvamassidega, sest Hellfest, mis toimub 19.-21.juuni, peab muuseas sel suvel ka oma 10. juubelit, mistõttu on esinejate nimekiri tõeliselt vesistama panev. Ametliku kolme päeva pääsme peab lunastama tervelt 185 € eest, aga selle eest täidavad pealavad Slipknot, Faith No More, Korn, ZZ Top, Slash, Motörhead, Marilyn Manson, Billy Idol, Judas Priest ja Nightwish. Väiksemaid lavasid õnnistavad Anthrax, Exodus, Dark Tranquillity, Meshuggah, Obituary, Cannibal Corpse, Mastodon, Orchid, Orange Goblin, Morgoth, Saint Vitus, Weedeater, Dead Kennedys, Body Count ja The Exploited.

Wacken leiab aset 30.juulist 1.augustini Saksamaal ja tõmbenumbriteks on Rob Zombie, Running Wild, Opeth, Nulcear Assault, Judas Priest, Epica, Europe ja UDO. Igipõliste Wackeni fännide tarvis ei puudu muidugi ka Mambo Kurt. Tavapärasest rohkem eestlasi võib leida ka Tšehhi Masters Of Rock ja Brutal Assault või Belgia Graspop festivalidelt. Põhjus on lihtne — juba aastaid korraldab sinna reise Eesti ainus rokifestivalidele keskenduv grupeering MetalTravel. Naaberkandi festivalidest julgeb soovitada Tuska festivali Soomes ja Devilstone’i Leedus. Kusjuures üle lahe Tuska pakub sel aastal nii Sabatoni, Lamb of Godi, Exodust ja ka Alice Cooperi vaatemängulist showd. Lähemalt saad vaadata muljet avaldaldavat line-up'i SIIT!

Kodumaa raske muusika festivalide esinumber on loomulikult Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager, mis on selle aasta esinejatest välja hõiganud sellised maailmanimed nagu Candlemass, Shining, Anaal Nathrakh, Threshold ja Wolf. Et suviseid väiksemaid festivale mitte maha magada, siis tasub ühe silmaga jälgida Rada7 veebikeskkonda, kust leiab abi kodumaal aset leidvate kontsertide ja kasulike vihjete osas ka välismaiste ürituste osas.

Tiba laiema muusikalise skaala leiab huviline aga legendaarselt Taanis toimuvalt Roskilde festivalilt, mis kestab suisa 8 päeva ehk 27. juunist 4. juulini ja mille peaesinejad on Disclosure, Florence + The Machine, Muse, Paul McCartney, Pharrell Williams, Enslaved ja Mastodon. Piletid on muide veel täitsa saadaval.

Ja otse loomulikult ei tasu ära unustada Inglismaal toimuvat Reading Festivali (28.-30. august) kuhu tulevad kokku praeguse seisuga sellised suurnimed nagu Mumford & Sons, Bastille, Metallica, Royal Blood, The Libertines ja Mastodon.

Eestlaste lemmik festival Positivus toimub 17.-19. juulil ja lätlased meelitavad seekord selliste nimedega nagu Robert Plant, Placebo, Kasabian, Basement Jaxx jt. 

Hellfesti melu kahel viimasel aastal:

Tuska Open Air eelmisel aastal: