Kaheksandat korda toimuva Viljandi kitarrifestivali üheks eesmärgiks on kitarrimuusika piiride avardamine. Seda eesmärki teenivaid projekte on Viljandi kitarrifestivalil mitmeid. Esimeseks selliseks oli koostöö Tallinna Filharmoonia Kammerorkestriga (2011) ja teiseks koostöö Eesti Filharmoonia Kammerkooriga. Need õnnestunud ja emotsionaalsed projektid andsid tõuke katsetamaks edasi erinevate ideedega. Nii jõuabki sel aastal kuulajateni eriprojekt “Kaheksa”.

“Valides projekti heliloojaid ja kitarrimängijaid, püüdsin ette kujutada, kes kellele komponeerib, otsisin nö muusikalist intriigi”, ütleb festivali kunstiline juht Ain Agan. Kaheksaks soolokitarristiks on Riho Sibul, Andre Maaker, Virgo Sillamaa, Robert Jürjendal, Ain Varts, Mai Agan, Paul Daniel ja Ain Agan. Uudisloomingu heliloojateks on aga Olav Ehala, Tõnu Kõrvits, Tauno Aints, Liis Viira, Kristjan Randalu, Sven Grünberg, Mai Agan ja Margo Kõlar.

Uudisteosed on komponeeritud kitarrisolistile, keelpillikvartetile Prezioso ja Madis Metsamardile, kes musitseerib erinevatel löökpillidel. Kontserdile “Kaheksa” lisab erilisust ja põnevust fakt, et kaasatud on ka heliloojad, kes videosalvestuse vahendusel räägivad oma tööst ja uudisteose saamisloost.

Tutvu festivali programmiga SIIN. Festivali piletid on müügil Piletilevis või alates pool tundi enne kontserdi algust kohapeal.