Schillingut väisab Maailmafilmi festival, et näidata Kilingi-Nõmme postimajas 6. ja 7. juulil tasuta kino. Linalugude teemad rulluvad antropoloogilisest põnevusloost Uus-Guineal Võrumaa maainimeste liigutava ja keevalise sõpruseni, Saksamaa ja Ukraina külaelust vürtsisaare Zanzibari ennastunustava muusikalise eneseväljenduseni. Oma filme juhatavad sisse Eesti dokumentalistid.

Seekordsel Schillingul saavad lapsed, noored ja teised tervisesportlased osaleda ka käbiolümpial – sportmängudel, mille peategelaseks männikäbid. Saab proovida, kuidas käitub käbi täpsusvisetel, kokkupuutel golfikepi ja reketiga, kaugele lendab hiidragulka abil ning kuidas on leitav peitusemängus. Tugevamad saavad oma võimeid näidata pakuveeretusrajal. Käbiharidust jagavad Tartu Keskkonnahariduse Keskuse õpetajad, avatud on käbinäitus ja meisterdusnurk. Hinge saab tõmmata piknikutekkidel vineerpille mängides. Sportlaste janu kustutab OÜ Käbimahl.

Tublimatele antakse medalid ja meened. Käbiolümpia telk avab oma uksed kell 15:00 ja asjad pakitakse kokku kell 20:00. Osavõtt on kõigile tasuta ja eelregistreerimist ei ole.

Schillingu muusikaprogrammi kuuluvad sel aastal Light Asylum (USA), The Mary Onettes (Rootsi), Camera (Saksamaa), Just Another Snake Cult (Island), Mokh (Valgevene), Melting Hearts (Soome) ning mitmekesine valik väärt Eesti ansambleid - Pia Fraus, Metro Luminal, Junk Riot, Badass Yuki, Uus Energia ja Kurjam.