Evergrey on Rootsi muusikamaastiku üks eredamaid pärleid – neid armastavad nii kriitikud kui fännid. Bändi kaubamärgiks on kujunenud progressiivne metal, mida ilmestavad vokalist Tom S. Englundi tämber ja bändile väga omane klahvpillisound.

Gothenburgis 1995. aastal loodud Evergrey on tänaseks ilmutanud 9 täispikka stuudioalbumit. Debüütalbum „The Dark Discovery“ nägi ilmavalgust 1998. aastal ja koheselt oli bänd metalmuusika fännide huviorbiidis. Erimeelsused ja tülid pole jätnud puremata ka Evergreyd – 2006. aastal leidis bändis aset suuremat sorti koosseisuvahetus, mille tulemusena jäid alles vokalist-kitarrist Tom S. Englund ja klahvpillimängija Rikard Zander. 

Tom kommenteeris seda ise kui sõpruse säilitamiskatset endiste liikmetega: „Koosseis oli jõudnud sinna punkti, kus bänditegemine ei olnud enam lõbus ja et säilitada sõprus, otsustasime teha selle käigu. Ei olnud mingeid kurje sõnu ja oleme endiselt kõik sõbrad.“ Samal aastal ilmutati album „Monday Morning Apocalypse“, mis tõusis Rootsi müügitabelis kohale nr 6. Siiani viimane kauamängiv „Hymns for the Broken“ ilmus möödunud aasta septembris plaadifirma AFM Records vahendusel.

Piletid Evergrey kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti. Tallinn Music Week festivalipassi omanikele sissepääs festivalipassiga.

Klubi Factory avab uksed kell 19.00, kontsert on vanusepiiranguta.