Sex Pistolsi liidrina end rockiklassikasse kirjutanud John Lydon (Johnny Rotten) moodustas 1978. a. uue ja samaolulise bändi muusikaajaloos - Public Image Ltd. Nende eksperimenataalne sound ja lava-show olid tol ajal segu rockist, tantsumuusikast, folgist, balletist, popist ja dubist. PiL’i on peetud üheks mitmekülgsemaks ja kirjumaks koosluseks post-pungi ajajärgul.

Koit Raudsepp (R2 saatejuht): „Kinokunsti legend Stanley Kubrick tegi filmis „2001 kosmoseodüsseia“ filmiajaloo suurima ajahüppe – 4 miljonit aastat. Mäletate, ahvinimene viskas õhku kondi, millest sai kosmoselaev. Johnny Rotteni muundumine John Lydoniks ja Sex Pistolsi rusikaga näkku punk-rocki morfimine PILi eksperimentaalseks popmusaks oli samaväärne ja sama loogiline aja- ja ruumihüpe. Ainult, et Rotten/Lydon võttis Pistolsi näritud kondi kaasa ja annab teistele pureda tänaseni. Nutikas, irooniline, halastamatu ja kuulajat pidevalt testiv pop.“

PiL esines 1988. a. Tallinnas tolleaegse Nõukogude Liidu suurimal rahvusvahelisel festivalil Rock Summer, mida külastas 120 000 inimest. PiL’i taastulekut kommenteerib värske kultuuriminister ja endise Rock Summeri korraldaja Rein Lang: „Tõepoolest vahva uudis! Loodetavasti on Lydon sama heas vormis kui 1988. Tookord oli nende motoks „maximum speed of life“´. Saab olema huvitav vaadata, kuidas see on meestele mõjunud.“


Ivo Linna (Rock Summeri konferansjee): „Minu jaoks oli Public Image Ltd esinemine täiesti uuelaadne kogemus. Ma ei olnud tõelist pungi järellainetust ja sellist bändi oma elus varem näinud ning Johnny Rotteniga kohtumine võttis mu hingetuks. See, kuidas nad esinesid, jättis minu jaoks tol hetkel tunde, et nad on teiselt planeedilt ja teisest maailmast, mis meiega paralleelselt ei eksiteeri. Sellest maailmast, mida me tol korral üldse ei tundnud. Ootan põnevusega, mis juhtub sel korral.”


2009.a. taasühinenud PiL’i kontserdid pälvisid publiku ja kriitika palava vastuvõtu ning tunnistati mitme Briti väljaande poolt aasta parimaks live-esinemiseks. Nende kava sisaldab läbilõiget kogu karjäärist, sealhulgas klassikalisi hitte “Public Image”, “This Is Not A Love Song”, “Rise”, “Disappointed”. PiL esineb koosseisus John Lydon (vokaal), Lu Edmonds (kitarr), Bruce Smith (trummid) ja Scott Firth (bass).

Kahepäevase festivali Rabarock 2011 kinnitatud esinejad on Pendulum (AU), Filter (USA), Public Image Ltd (UK), Mustasch (SWE), NoMeansNo (CAN), Teräsbetoni (FIN), Circle (FIN), Anal Thunder (FIN), The Bad Ass Brass Band (FIN), Rock-Hotel plays Rock-Hotel 1983, Winny Puhh, Metsatöll, J.M.K.E., Abraham, Nevesis, Goresoerd ning nimekiri täieneb peagi!