1988. aastal pidi Soomes, Kannakses esinema jõuk noori ehk punkbänd Eestist. Halva eeskuju märgina nõukogude-noortest ei saanud nad aga viisasid. Esinema võeti kohalik Fucking World. Kontserdi piletitulu lubati aga anda Eesti noorsoole. Tekkis küsimus, kuidas seda üle anda – kas saata näiteks ümbrikuga posti teel pakk kitarrikeeli või…

Lõpuks otsustasid Joose Berglund ja Jorma Ristilä, et nende rahade eest antakse hoopis leiduvatest Eesti bändide lindistustest välja singel. Asjade arenedes anti välja kaks singlit, millest üks oli J.M.K.E. "Tere perestroika". Tol hetkel polnud veel ideedki, et sellest võiks saada plaadifirma Stupido Twins algus. "Tere perestroika" tõusis aga Soome Top 10 edetabelisse ning edasine on juba ajalugu. Novembris 1989 ilmunud J.M.K.E. esikalbumi väljaandmiseks loodi firma Twin Tone Oy, mis on nüüdseks välja andnud J.M.K.E. loominguga 7 albumit ja kogumikku. Esimene "Külmale maale" reliis kandis katalooginumbrit TWIN 1.

Muusikaväljaandee Rumba 1989. aasta lugejaküsitlus selgitas välja, et J.M.K.E. on erinevates kategooriates, nagu aasta artist, laul, ansambel ja uus talent, parem kui näiteks Guns n` Roses, Tina Turner või AC/DC. Villu oli isklikult aga väljaande seksikate edetabelis 12. positsioonil Bono (U2) ja Morrissey vahel. Kodumaal sai Villu Eesti Levimuusikute Klubilt Muusik auhinna Levijaagup.

Hiljuti Raadio2 poolt läbi viidud Eesti Kõigi Aegade Parima Albumi küsitlusel hääletas publik albumi "Külmale maale" 2. koha vääriliseks ning 102-liikmeline kriitikute kolleegium hindas albumit esikoha vääriliseks.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 10 EUR. Uksed Rock Cafesse avatakse 18. oktoobril kell 21.00.