Christian McBride’i on enimnõutud ookeanitagune bassist ja kriitikutelt esikoha pälvinud nii kitarril kui kontrabassil. Ta mängib kogu USA jazzi koorekihiga, tema helisid võib kuulda enam kui 300 heliplaadil. Suur osa ta sõpradest nagu Chick Corea, Sting, Angelique Kidjo, George Duke ja teised esinevad McBride’i viimasel albumil Converstions with Christian. McBride’i uude triosse kuulub 22-aastane pianist Christian Sands, kes on salvestanud juba kolm albumit ja on esinenud mainekatel festivalidel. Christian McBride’iga samal kontserdil esinevad meie uue generatsiooni bassiässad Peedu Kass, Mai Jõgi, Mihkel Mälgand koos Raul Vaiglaga. Trummipulki hoiab Reigo Ahven.

Rudresh Mahanthappa on mees USA jazzi uute tippude seast. Kõikvõimalikes viimaste aastate küsitlustes on ta hääletatud parimaks altsaksofonistiks. Hetkel töötab ta oma seitsme ansambliga ja veel võib tema saksofoni kuulda Jack DeJohnetti, Danilo Perezi, Viyai Iyeri, Jason Morani jt. ansamblites ja heliplaatidel. Viimase albumi „Samdhi“ kavaga alustas ta seekordset turneed New Yorgi Carnegie Hallist. 21. aprillist – 10. maini esineb ta veel Saksamaal, Soomes, Baltimaades, Austria ja Itaalias. Kvartetis mängivad koos saksofonistiga veel tippkitarrist David Gilmore, bassist Rich Brown ja trummar Gene Lake. Kontserdi esimeses osas esineb mullu noore jazzitalendi preemia pälvinud Joel Rasmus Remmeli trio oma debüütalbumi kavaga. Kontserdil saavad jagatud ka tänavused jazziauhinnad.

Lizz Wright’i esinemine on soe, lihtne ja siiras. Publikut võlub ta sügavsametine hääl ja muusika, mis tuleb südamest liigutab kuulajate hinge. Wright segustab jazzi, gospeli, poprümid ja rhythm blues’i voolavaks helikangangaks, mis kogu köidab kogu kontserdi jooksul tähelepanu. Lauljatarilt on maineka plaadifirma „Verve“ alt ilmunud neli albumit, mis kõik on pälvinud kriitikutelt ja kuulajatelt hulga kiitust. Koos Lizz Wrightiga astuvad lavale kitarrist Robin Macatagnay, klahvpillidel Glenn Patscha, bassil Nicholas D’Amato ja trummidel Jonathan Rix – muusikud, kes on tuntud ka Cassandra Wilsoni, Willie Nelsoni, Patti Austini ansamblitest.

Kolmapäeval ja neljapäeval toimuvad kontserdid kell 18.00 Merepaviljonis Christian McBride Trio ning reedel esineb Nokia Kontserdimajas Lizz Wright kell 19.00

Kohtumiseni Jazzkaarel!