Michael Jacksoni koreograaf LaVelle Smith ja lähim tantsija Mick Thompson on lavastanud üle kahetunnise live show, mille iga liigutus on originaali täpne koopia. Mõlemad mehed astuvad ka ise lavale. LaVelle Smith on maailma üks hinnatuimaid tantsuseadjaid, kes on koostööd teinud The Rolling Stonesi, En Vogue, Janet Jacksoni, Beyonce ja teiste suurnimedega. Smith on võitnud parima koreograafia katekoorias viiel korral MTV Music Awardsi.

Laval on lisaks tantsijatele veel täiskoosseisus bänd ja Michael Jacksoni rollis nii laulja kui show staarina astub üles paljukiidetud Fabio Morda – itaalia soost tantsija, kes on üle kümne aasta esinenud Jacksoni lavateisikuna. Mees vastas Publiku mõnele küsimusele, et heita veidi pilk sellele, kuidas ja miks ta seda kõike teeb.

Mitu tundi võtab aega, et muutuda Michael Jacksoniks ning kas on sellega kaasnevaid kindlaid rituaale?

"See võtab mul umbes kaks tundi tavaliselt kokku - soojendan häält, panen meigi peale ja viiin end MJ rolli vaikselt. Peamine, millele alati mõtlen, on see, et tahan täiuslikult esineda ja austada teda - temale mõtlemine annab mulle motivatsiooni iga kord aina paremini esineda. Ma ei taha publikule pettumust valmistada, kuna nad on tulnud vaatama austusavaldust MJ-le ja sel põhjusel pean ma alati esinema tema väriliselt ja andma endast parima."

Milline näeb Su garderoob välja tuuride ajal - palju erinevaid kostüüme seal on?

“Ma ei tea täpset numbrit, aga neid on väga palju. Olen väga valiv riietuse osas, mida tuuritades kannan. Ma püüan alati leida täpselt sama kanga kuskilt maailmast, mida Jackson kasutas, isegi siis, kui pean selle tellima Jaapanist, Ameerikast või Prantsusmaalt, sest tahan saavutada maksimaalse sarnasuse MJ riietega. Ja mulle meeldib see - sest see esitab väljakutse leida see õige, mis oleks täiuslik."

Millised on SInu enda lemmiklood Michael Jacksoni repertuaarist ja miks just need?

“Minu lemmik on tegelikult lugu, mida ma kunagi esitanud ei ole - “Another Part of Me”. Mulle meeldib seda lugu Michaeli häälega kuulda ja selle kummastav ja võluv meloodia paneb mu tantsima ja unistama. Ja ma kuulen kõiki pille. Aga kui kuulan seda MJ häälega, annab see mulle suurepärase energia."

Milline on Sinu esimene mälestus Michael Jacksoniga seoses?

“Olin 10-aastane ja mu vend pani tädilt pihta albumi "History - kui kuulsin seda muusikat esimest korda, sain ma siis kiirelt aru, et see on minu jaoks kui teiselt planeedilt. Aga minu tõeline MJ armastus algas, kui nägin teda esinemas muusikavideos "Smooth Criminal" ja nägin meest, kes hüppas lauale, tegi pöörde ja lõi käe õhku tõelise jõulisusega – nägin seda hetke ja sellest teadsin, et MJ on minu jaoks number üks, täiuslik!"

Neljas aasta üle maailma tuuritav “The Ultimate Thriller” A Tribute to Michael Jackson on kriitikute ja fännide poolt esile tõstetud kui parim popikooni muusikaline kummardus.

Nii heli-, valgus-, kui lavaefektid tulevad kaasa täisproduktsiooniga USA-st.

Tallinna 19. detsembri show kogu helipoole eest vastutab Michael Prince, kes on üle kahekümmne aasta olnud Jacksoni helidirektor. Prince on vastutanud nii Jacksoni albumite kui live kontsertide helitöötluse eest.

Showl saab näha Michael Jacksoni kullavaramusse kuulvaid etteasteid nagu “Billy Jean”, “Black or White”, “Man in the Mirror”, “Thriller” jpt.