Islandi techno-souli löökrühm GusGus jõuab sel reedel Rock Cafesse oma tänavuse albumi “Mexico” menuka maailmaturnee raames. Pea kaks aastakümmet tegutsenud ja lugematuid stiili- ning koosseisuvahetusi üle elanud audiovisuaalne rühmitus on paljude asjatundjate ja fännide arvates just nüüd jõudnud oma tippvormi. Tõestuseks ülistavad plaadiarvustused ning väljamüüdud kontserdid siin- ja sealpool ookeani, sealhulgas uuele albumile nime andud Mehhiko pealinnas Mexicos ja kuues Venemaa linnas.

„Oleme läbi käinud pika tee ja elanud üle mitmeid koosseisu- ja suunamuutusi ning ka raskemaid aegu. Aga elektrooniline muusika pole seni oma populaarsust kaotanud ning meil veab, et oleme ikka veel osa sellest. Tulevik on helge,“ rõõmustab GusGusi laulja Daníel Ágúst Haraldsson.

Tänavu mõjuka Saksa plaadimärgi Kompakt alt ilmunud GusGusi üheksas kauamängiv album, detailse ja kõrgläikese produktsiooniga „Mexico“ on kui best-of kokkuvõte islandlaste senisest loometeest, sisaldades viiteid nii 80ndate sündipopile, klassikalisele house'ile kui urban soul’ile.

Omal ajal ka tosinat meest mahutanud GusGus annab tänapäeval kontserte neljakesi, koosseisus juhtiv helialkeemik Birgir Þórarinsson aka Biggi Veira, laulja Daníel Ágúst Haraldsson, „ekstsentriline geenius“ Magnús Guðmundsson aka Maggi Lego ning uusim liige Högni Egilsson, tuntud ka Islandi indibändi Hjaltalin lauljana. Reedel esitab see neljapealine löökrühm Rock Cafes nii „Mexico“ hümniliku haardega materjali kui vanemaid lugusid nagu „Need In Me“ , „Hold You“ ning 2002. aasta tabelihitti "David“. Publikut kostitatakse tuntud palade ootamatute seadete ja pikendatud versioonidega ning plahvatusliku valgusshow ja spetsiaalsele hiigelekraanile projitseeritud visuaalidega.

Ka kontserdi erikülaline, müütilist linnafauna häält levitav elektrobassi tandem Faun Racket peab enda olulisimaks väljendusvahendiks kontserdi formaati ja paneb rõhku efektsetele visuaalidele. Kontsertide eel ja järel valib oma kullaprooviga plaadikohvrist muusikat pidudesarja “Mutant Disco” vedaja, legendaarne Raadio2 saatejuht ja muusik (Röövel Ööbik, Ajukaja) Raul Saaremets.

Kontsertpidu toimub reedel, 14. novembril Tallinnas Rock Cafes. Uksed avatakse kl 20.00, Faun Racket astub lavale kl 21.30, GusGus kl 22.30. Kontsertide eel ja järel valib plaate DJ Raul Saaremets.