1990ndate aastate keskel algselt filmi- ning näitekunsti rühmitusena alustanud Islandi klubimuusika novaator GusGus ajab juba pea kaks aastakümmet vankumatult „oma asja“ ega lase end liigselt korrastatud stilistilistesse lahtritesse paigutada. Nad on katsetanud lugematute muusikastiilidega technost triphopini ning nende remiksija-puudutust on kogenud teiste seas sellised nimed nagu Björk, Depeche Mode ning Sigur Ros. Jõulise kontsertesineja kuulsusega GusGus’i lavaesinemisi ilmestavad visuaalsed eriefektid, mis muudavad iga nende etteaste unustamatuks kunstiliseks tervikuks. Nende pühamast pühamaks eesmärgiks on aga igaüks tantsima panna.

Tänaseks on GusGusist saanud neljaliikmeline techno-souli löökrühm, kelle viimane, üheksas kauamängiv album „Mexico“ ilmus käesoleva aasta juunis mõjuvõimsa Saksa plaadifirma Kompakt alt.

Sarnaselt oma eelkäijale, albumile „Arabian Horse“ (2011) teeb ka „Mexico“ kummarduse 80ndate sündipopi, klassikalise house'i, trance’i, urban soul’i ja UK garage’i suunas, ometi kõlab iga lugu sel plaadil värskelt. „Mexico“ tunnusmärkideks on detailne ja kõrgläikene produktsioon, eripärane sünteetiline atmosfäär, vankumatu rütm ja hümniliku haardega poplood. Igal palal on oma kiiks ja konks, ometi sobituvad need omavahel õmblustevabalt nagu heas DJ-miksis.

„Mexico“ tuuri kontsertidel esitab GusGus lisaks uue albumi paladele ka vanemaid lugusid nagu „Need In Me“ , „Hold You“ ning 2002. aastal üleilma edetabeleid lammutanud number-üks hitt "David“. Plahvatuslik valgusshow ja põrutavad visuaalid on tagatud, publiku paigalseis välistatud!

Kontsert toimub reedel, 14. novembril Tallinnas Rock Cafes. Uksed avatakse kl 20.00, kontsert algab kl 21.30.

EMT Facebooki lehe kaudu tulevad esimesed 100 piletit hinnaga 17€ müüki reedel, 26.septembril kl 10.00: https://www.facebook.com/EMTIKAS

Korraga on võimalik osta 2 soodushinnaga piletit, soodushinnaga piletid on müügil vaid Piletilevi veebipoes.