Küsitles: Ülo Külm.

Mida oodata Teie kontserdilt? Millise materjaliga välja tulete?

Mulle meeldib uutes kohtades mängida ja ootan väga Eestis esinemist. Esitame lugusid nii minu Queensrÿche’i perioodist kui ka Operation: Mindcrime tänavu ilmunud debüütalbumilt “The Key”. Kogu show pikkus on kusagil tund ja kolmveerand.

Mida varem Eestist kuulnud oled, kui üldse?
Tean vähe, aga olen kursis, et teil on seal väga ilusad maastikud.

Operation: Mindcrime’i kirjeldatakse kui huvitavalt kokkumiksitud segu progressiivsest metalist, hevimetalist ja lihtsalt raskerokist. Mida ise sellisest liigitamisest arvad?
Ma ei pea õigeks sellist muusikalist lahterdamist. Kuid tinglikult võiks öelda, et teeme progressiivsele rokile lähedast muusikat.

Teie debüütalbum “The Key” kujutab endast nn teemaalbumit ja kuuldavasti on sellele ka järge oodata. Kas vastab tõele?
Jah. Õige. Sellel albumil on tõesti oma lugu ning plaanitava triloogia kõik kolm osa on omavahel mõtteliselt seotud. Järgmine album ilmub 2016. aasta septembris ja triloogia kolmas osa mingi aeg pärast seda.

Teie promopilte vaadates tundub, et seoses uue bändiga oled ka oma väljanägemist pidanud vajalikuks muuta.
(Naerab) Ei mu juuksed lihtsalt kasvavad nii!

Internetis leiduvatele andmetele toetudes võiks justkui aru saada, et Operation: Mindcrime’is mängib korraga kaks trummarit, Simon Wright ja Brian Tichy…
Ei. Brian Tichyga tegime varem koostööd, praegusel hetkel on trummide taga ikkagi ainult Simon Wright (eks-AC/DC, eks-Dio — toim).

Sinu bändist käis läbi ka superbassist Rudy Sarzo. Miks ta püsima ei jäänud, mis põhjusel teie teed lahku läksid?
Rudy mängis kaasa minu eelmisel tuuril aastal 2014. Ära läks ta erinevatel põhjustel, kuid peamiselt seetõttu, et tal olid sel aastal omad projektid plaanis.

Kuidas vähene vaba aeg möödub, on sul näiteks mõni põnev hobi?
Vaba aega praktiliselt pole, ka hobisid pole ühtegi. Kogu aeg töötan, kas siis kirjutan muusikat või esinen kuskil. Kogu vähese vaba aja veedan pere seltsis.

Mäletan, et ütlesid kunagi aastate eest Soomes, et sinu naine on pärit Ida-Euroopast.
(Heatujuliselt) Jah, minu naine on Slovakkiast. Me elame koos juba kakskümmend aastat, meil on viis last ja kolm lapselast!

Lõpetuseks. Tegelikult pelgan seda natuke isegi küsida, kuid… millised on sinu suhted praeguse ansambel Queensrÿche’iga? Kas olete suutnud pikka aega kestnud vaidlustes nime kasutamise õiguse kohapealt jne lõpuks üksmeelele jõuda?
Ahaa. Tülid on üldjoontes lahendatud. Jah, me sammume erinevaid radu pidi ja see on hea. Nii on palju parem.

Mida on vaja teada Operation: Mindcrime'ist?

Tate vallandati Queensrÿche’ist 2012. aastal bändisiseste lahendamatute lahkhelide tõttu. Järgnenud seebiooperliku kohtudraama tulemusena omandas mees nii oma endise bändi epohhiloovate kontseptalbumite „Operation: Mindcrime“ (1988) ja „Operation: Mindcrime II“ (2006) esitamislitsentsi kui õiguse ristida oma uus grupp nende albumite järgi. Tänavu septembris ilmus Operation: Mindcrime debüütkauamängiv „The Key“, mida tutvustava tuuri raames pühapäeval ka Rock Cafesse jõutakse.

Operation: Mindcrime’i koosseisu kuuluvad lisaks Geoff Tate’ile ka Queensrÿche’i endine kitarrist Kelly Gray ja klahvpillimängija Randy Gane, nii AC/DC kui Dio rütmipartiide eest vastutanud trummar Simon Wright ning bassist John Moyer, kelle põhitööandja on hevibänd Disturbed. Bändi tänavu septembris plaadimärgi Frontiers alt ilmunud debüütalbumil „The Key“ löövad kaasa ka David Ellefson (Megadeth), Scott Mercado (Candlebox), Brian Tichy (Billy Idol, Ozzy Osbourne) ja Mark Daly (The Voodoos).

Rokiveteranide ainsa Baltikumis toimuva kontserdi erikülalistena astuvad üles Eesti hetke kuumimaid kontsertbände Ziggy Wild ning Iiri duo Fire & Water. Uksed kontserdile avatakse kell 19:00, piletid hinnaga 28€ on saadaval Piletilevis. Ürituse Facebooki leht asub SIIN.