Jeremy Jay (US)

Jeremy Jay mängib unenäolist ja filmilikku indie-poppi, milles on kuulda mõjutusi nii sündipopist ja 50ndatest ning mida on kirjeldatud kui segu Gene Vincent’ist, Buddy Holly’st, Morrissey’ist ja Alan Vega’st. Algusagadel on Jayd võrreldud ka Belle & Sebastian’iga. Mehel on ilmunud viis plaati legendaarse USA indie-labeli K Records (Atlas Sound, Kimya Dawson jpt) alt. Schilingul kuuleb kindlasti ka tema viimase albumi „Abandoned Apartments” (Grand Palais, 2013) materjali.

Kite (SE)

Kite on Stockholmi tegutsev omanäoline sündipop-duo, mille moodustavad Christian Berg ja Nicklas Stenemo (mängib lisaks bassi Melody Club'is). Bänd on alates 2008.a. andnud välja viis EP-d, kus kohtuvad klassikalisi 80ndate sündipopi bände nagu Erasure või Yazoo meenutavad kõlad moodsamate ja eksperimentaalsemate mõjutustega.

Genka (EE)

Genka ehk Henry Kõrvits ei vaja Eesti hip-hopi ja meelelahutusringkondades tutvustamist. Mees on kaasategev hip-hop legendides Toe Tag ja A-Rühm ja osalenud lisaks veel paljudes bändides ja projektides. 2013. aastal üllitas Genka menuka digi-EP "Oleg Kosjugini lugu", millest nime saanud tegelaskuju juhib ka aeg-ajalt R2 hommikuprogrammi. Schillingul esineb Genka spetsiaalselt tema jaoks püstipandaval „Oleg Kosjugini nimelisel Rulalaval“.

Galvanic Elephants (EE)

Galvanic Elephants on Tartust pärit viieliikmeline ansambel, kes segab oma muusikas elektroonilisi helisid indie-rock’iga. Alates 2010. aastast tegutsenud bändil ilmus sel aastal debüütalbum "Mosaic", mis on saanud juba kriitikutelt sooja vastuvõtu. Grupp on soojendanud tuntud Kanada indie-bändi Junior Boys ja astunud eelmisel suvel üles festivalil Positivus.


"Arial","sans-serif"'>Holy Motors (EE)


"Arial","sans-serif"'>Rõhutatult salapärast ja madalat profiili hoidnud uus Tallinna bänd, kelle
psühhedeelset helipilti on võrreldud gruppidega nagu Brian Jonestown Massacre ja Black Rebel Motorcycle Club, aga kuuldud on ka Aki Kaurismäki filmide heliribade meeleolusid.
Lühikese tegutsemisaja jooksul on nad jõudnud s
oojendada tuntud USA indie-rock bändi Sic Alps ja astuda üles viimasel Tallinn Music Week’il.