„Saja lugu“ sündis helilooja Erki Pärnoja, fotograaf Kaupo Kikkase ja lavastaja Jaak Printsi ning Jazzkaare meeskonna koostöös. Kontsertetenduse aitab publikuni tuua Viru Keskus.

20. — 29. aprillini peamiselt Telliskivi Loomelinnakus toimuva Jazzkaare peaesinejad on Suurbritannia lauljatar Laura Mvula ja USA jazzitipud — hammondivirtuoos ja laulja Cory Henry & The Funk Apostles, saksofonilegend Bill Evans kvartetiga Petite Blond II, rokkiv jazztrio The Bad Plus ning korduvalt Ameerika esitrompetistiks valitud Ambrose Akinmusire oma ansambliga.

Lisaks Tallinnale toimuvad kontserdid veel kümnes linnas üle Eesti. Linnaruumiprojekt viib muusika kontserdisaalidest kaugemale. Noorte muusikute, tantsijate ja kunstnike eestvedamisel kõlab jazzmuusika tänavatel, trammis, liikluskeerises, koolides, lennujaamas ja mujalgi. Neljandat aastat toimuvatel kodukontsertidel saavad muusikutest mõneks tunniks pereliikmed, kes tervitavad jazzisõpru omapärasel kodulaval, olgu see üles seatud elutuppa, garaaži või kööki.

Festivali peakorraldaja Anne Erm iseloomustab selle aastast festivali: „Kuna on tegemist Eesti Vabariigi juubeliaastaga, siis on eriline rõhk eesti muusikal ja spetsiaalselt selleks festivaliks sündinud projektidel. Ainuüksi tasuta kontsertide pühapäeval 22. aprillil esineb Telliskivi Loomelinnakus üle 120 eesti muusiku. Kokku osaleb festivalil üle kahesaja eesti muusiku. Mitmetel eesti jazzartistidel on just Jazzkaareks valminud uued heliplaadid ja festivalipublik saab esimesena nautida nende uusi kontserdikavasid. Ligi kolmkümmend välisajakirjanikku ja kontsertide korraldajat saavad aga tuttavaks eesti jazzi tänaste saavutustega.“

Lisaks mahukale muusikaprogrammile on kavas ka Jazzijutud. Oma mõtteid jagavad eesti ja välismaa silmapaistvad muusikud. Kõige oodatum on ilmselt vestlus plaadifirma ECM asutaja ja produtsendi Manfred Eicheriga.

Festivalikülastuseks annab Jazzkaar publikule ka mõned näpunäited:
- Festivali infokeskus asub Telliskivi Loomelinnakus Punases Majas Telliskivi 60a/C2
- Lae alla festivali app, sealt leaid kogu festivaliinfo kiirelt ja mugavalt ühest kohast
- Festivalile tule ühistranspordiga, jala või jalgrattaga
- Neljandat aastat hoiavad Jazzkaare külastajad loodust kasutades panditopse ja asetades kasutatud nõud selleks märgitud kohtadesse.
- Kasutusel on topsipandisüsteem, kus esmakordselt joogi ostmisel maksad pandi 3 eurot ja topsi tagastamisel saad raha tagasi
- Jazzkaare infotelefon on 666 0030
- 25. aprillil selguvad jazziauhindade võitjad
- Avatud on mitmed näitused — näitus “Saja lugu” Viru Keskuses, Rene Jakobsoni
fotonäitus Telliskivi Loomelinnakus ja Ungari fotograafi István Csaba Sánta näitus