Kümned rekkatäied lavade ja telkide konstruktsioone ning kilomeetrite kaupa piirdeaedasid ja elektrikaableid hakkavad täna Järvakanti jõudma, et Eesti suurim rockfestival Rabarock saaks järgmisel reedel külastajatele väravad õigeaegselt avada.

Rabarocki pealavaks läbi kaheksa aastase ajaloo on olnud Jäger lava, nii ka tänavu. Reedel kroonivad pealava Dub Fx & Flower Fairy Austraaliast ning ainsa eestimaise festivalikontserdi andev Ewert and The Two Dragons, laupäeval Inglise punkikoon The Stranglers ning Ameerika peorokkar Andrew W.K.

Suuruselt teine lava asub hiiglaslikus telgis, muutudes peale südaööd sujuvalt festivali ööklubiks. Telgilaval tulevad teiste seas püünele soomlaste pop-proge virtuoosid Von Hertzen Brothers, Läti metallistid Skyforger, India parim rokikollektiivi Menwhopause, aga ka Kosmikud, Genka, Metsatöll jpt. Öine programm sisaldab ka Kukerpillide üllatusterohket etteastet.

Kolmandaks lavaks on Red Bull Tourbus, mille katusel kütavad lisaks Eesti noortele talentidele bändid Lätist, Leedust, Soomest ning tänavuse esmaesinemise teeb Põlva jabur-hevi kollektiiv Winny Puhh. Rokkivaid sõnalisi etteasteid pakkuv Seenelava asub festivaliala loodenurgas, kuraatoriks kuulus kirjanik Aapo Ilves. Kahe päeva jooksul astuvad Järvakandi parima seenemetsa serval lavale Karl-Martin Sinijärv, Marko Mägi, Merca, (:)kivisildnik, Contra jpt.

Viiendaks lavaks on uudne ja põnev Kultuuritolmu telk, mis on interdistsiplinaarse kunsti- ja muusikafestivali Patarei Kultuuritolm laiendus Rabarockil. Järvakandis pannakse püsti oma küla koos India restorani ning uhke tantsulavaga, kus peo pulssi hoiavad nägusamad dj-d ja esinevad karismaatilisemad noored bändid. Oma oskusi plaadimägijate taga näitavad Tambucho (Zahir), Villu Tamme , Uims (Psychhhoterror), Kallervo Karu jt. Kultuuritolmu lava laiv-äktid on Zebra Island, Argo Vals, Andres Lõo, Öökülm, Mimicry ja Cats of Destiny.

Ühelgi jalgpallisõbral ei jää Euroopa jalgpalli meistivõistlused Rabarocki pärast nägemata, sest festivali territooriumil on spetsiaalne LHV jalgpallitelk, kus võimalus oma lemmikutele kaasa elada. Kuna Rabarocki programm on ülitihe, tasub end ajakavaga juba varakult kurssi viia. Tänasest on kõik esinemisajad festivali kodulehel nähtavad.

Rabarock toimub 15. ja 16. juunil Järvakandis, esinejateks Andrew W.K. (USA), The Stranglers (UK), Ewert and The Two Dragons, Dub FX & Flower Fairy (AU), The Big Pink (UK), The Dwarves (USA), Von Hertzen Brothers (FIN), Kosmikud, Metsatöll, Genka jpt. Festivali piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti.