Räpparid ja muusikatööstuse juhid teatasid hip-hopi tippkohtumisel New Yorgis, et edaspidi tuleb seksuaalne ja vägivaldne muusika spetsiaalse tähistusega varustada. Muusikud tahavad ka abistada noori hip-hop muusikuid ning käsitleda selliseid poliitilisi küsimusi nagu sõnavabadus ja rassism.

“Üks asju, mida me arutasime, oli räpmuusika maine parandamine,” tsiteeris Reuters tippkohtumise organiseerija Russell Simmonsi sõnu.

Hip-hop on üks kiiremini arenevaid muusikažanre Ühendriikides, mille mullune müügikäive oli 1,84 miljardit dollarit. Kogu Ühendriikide muusikatööstuse möödunud aasta käive oli 14,3 miljardit dollarit.

Populaarsusele vaatamata on poliitikud seda stiili kritiseerinud eelkõige laulude vägivaldse ja seksuaalse sisu pärast.

Kaks enimmüüdud räpparit — Christopher Wallace (Notorious B.I.G.) ja Tupac Shakur — mõrvati nelja aasta eest, mis viis selle žanri maine veelgi alla.

Simmons teatas, et tema plaadifirma Def Jam/Def Soul ostab Harlemis maja, kus noored artistid saaksid rahulikult harjutada.

“Me teame, kui suur võim meie käes on, ja me oleme valmis kasutama seda positiivselt,” ütles Sean “Puffy” Combs. “Me oleme kasvanud poistest meesteks ja tüdrukutest naisteks.”