"Praegu käib selline protsess, kus asjast huvitunud saadavad meile küsimusi ja toimub pigem informeerimine," ütles Purga BNS-ile.

Purga sõnul saab konkursil osalevate laulude kohta midagi öelda alles siis, kui tähtaeg jõuab lähemale. "Nagu aeg on näidanud, siis laulukonkursile laekub kindlasti laule, mis juba on kuskil rotatsioonis raadiotes ja laekub kindlasti ka täiesti uusi asju, mida me ei ole varem kuulnud," sõnas Purga.

Ülevaadet laekunud lugudest ei saa Purga sõnul enne tähtaega avaldada. "Me ütleme selle tulemuse välja siis, kui kõik laulud on laekunud," ütles Purga.

Heliteoseid saab Eesti Laulu konkursile esitada kuni 1. detsembril kella 15-ni, žürii valib nende hulgast 20 parimat ja avalikustab need hiljemalt 5. detsembril.

Esimene poolfinaal peetakse 7. veebruaril, teine poolfinaal 14. veebruaril ja finaal 21. veebruaril. Senise kahe superfinalisti asemel jääb esikoha eest viimases voorus võistlema kolm laulu.

Eelmisel aastal esitati konkursile rekordiline hulk heliteoseid - 188 muusikapala, kokku on läbi aastate osalenud ligikaudu tuhat laulu.