Lenny Kravitzi uus, kümnes stuudioalbum «Strut» näeb ilmvalgust 23. septembril. «Uus album on puhas rokk’n’roll. Ühtlasi lööb see kuulajat oma kõva rütmilisusega ning uurib ka iha, selle igas võimalikus vormis - kõige füüsilisemast kõige idealiseeritumani. Kaksteist lugu, sealhulgas esisingel «The Chamber», tulevad justkui otse südamest, näidates tundeid avatult ja siiralt. Just sellisel moel oligi see Kravitzil nii plaanitud. Lenny on läbi aastate suutnud kirjutada suure hulga hitte, tema albumeid on müüdud ligi nelikümmend miljonit eksemplari. Nüüd on just täiuslik aeg, et asja sisemusse tungida.» Lenny enda sõnul on uus plaat teda toonud tagasi juurteni, kus valitseb muusika, mis on talle kogu aeg väga meeldinud. «Tunnen, et olen sattunud justkui tagasi nende tunnete juurde, mis mind valdasid siis kui käisin veel keskkoolis. «Strut» on tõeline rokk’n’rolli album – toores aga hingega,» ütles muusik. Nagu Kravitzile kombeks, on kõik lood uuel albumil kirjutatud, produtseeritud ja esitatud tema enda poolt – stuudios salvestades mängis ta sisse kitarri-, klahvpilli-, basskitarri-, trummi- ning löökpillipartiid. Albumi miksis kokku legendaarne Bob Clearmountain, kes on töötanud koos David Bowie, Rolling Stonesi, Bruce Springsteeni, Paul McCartney, Robbie Williamsi, Bon Jovi ja paljude teiste maailmanimedega.

Oma juubelialbumi toetuseks suundub Lenny Kravitz sügisel maailmaturneele, mille raames külastab ta neljakümmet Euroopa linna, tulles kolmandat korda ka Eestisse. «Lisaks sellele, et Lenny on suurepärane laulja ja mitmekülgne muusik, on ta ka professionaalne meelelahutaja. Seda tõestasid tema varasemad kontserdid 2005. aastal A. Le Coq Arenal ja 2008. aastal Saku Suurhallis. Olen veendunud, et ka Lenny uus show, mis leiab aset suurel ümmargusel laval, pakub pealtvaatajatele tõelist muusikanaudingut,» sõnas Live Nation Baltics peapromootor Eva Palm.

Lisaks oma soololoomingule, mida kriitikud nimetavad «unikaalseks seguks rokist, funkist, reggaest, džässist, folkist, soul-muusikast ja ballaadidest», on 50-aastane Lenny Kravitz kirjutanud ja produtseerinud lugusid paljudele kuulsatele muusikutele, sh. Madonnale, Vanessa Paradis’ile, Aerosmithile ja Mick Jaggerile. Lenny lugusid võib kuulda ka mitmes hittfilmis, ise Kravitz on löönud kaasa sellistes kinoteostes nagu «Precious», «The Hunger Games» («Näljamängud»), «The Hunger Games: Catching Fire» («Näljamängud: Lahvatab leek») ja «The Butler» («Ülemteener»). Lisaks oma tegevustele muusika- ja filmivaldkonnas, on Lenny asutanud ka loovfirma Kravitz Design Inc., mis pakub erinevaid reklaami-, disaini-, tootearendus- ja brändimisteenuseid.

Tallinna kontserdi raames esitab «Jimi Hendrixi mantlipärijaks» nimetatud Lenny Kravitz materjali nii uuelt albumilt kui ka oma parimaid palasid. «Esitada live’s uut loomingut on iga kord äärmiselt inspireeriv protsess. Mul on tuuril kaasas suurepärased muusikud ning nagu alati, lubame muljetavaldavat ja tippkvaliteetset kontserti!» lisas muusik.

Lenny Kravitz esineb 28. oktoobril Saku Suurhallis.

Piletid tulevad vabamüüki sellel neljapäeval, 3. juulil kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Piletihinnad algavad 49 eurost.