"R2 Live alustas 2004. aastal pisikeste "põlve otsas" kontsertidega meie raadio otse-eetri stuudios," kirjeldas Raadio 2 peatoimetaja Henry Kõrvits. "Järgmiste aastate jooksul koliti vana raadiomaja helistuudiotesse, kus toimus ligi 150 kontserti, kutsetega publikule neist kümmekond: Metsatöll, Vaiko Eplik & Eliit, Smilers, Dagö, Sõpruse puiestee, Terminaator, No Big Silence jt. Valmis sai ka 20 lauluga CD-kogumik.

Nüüd aga lükkame kontserdisarjale sisse suurema hoo kui kunagi varem," rääkis Kõrvits. Ta lisas, et viis kontserti jaotuvad ajavahemikku septembrist kuni maini ning kõigile salvestustele on muidugi ka publik oodatud.

27. septembri kontserdil esinejad on kodumail nimekad. Nevesist peetakse Eesti parimaks live-bändiks. Raadio 2 toimetus ennustab grupile ka rahvusvahelist edu ning leiab, et sellele ette mõeldes ongi hea nende kontsert praegu üles salvestada.

Ansambel Põhja-Tallinn esitleb kontserdipäeval oma debüütplaati „Per Aspera ad Astra“ ja on laval erakorraliselt suures koosseisus. Kohal on terve orkester koos keel- ja puhkpillidega.

Mimicry austajate rõõmuks näeb sel kontserdil veelkord ka Kene Vernikut, ehkki ametlikult on bänd teada andnud, et selles koosseisus nad enam üles ei astu. Raadio 2 soovil salvestataksegi koosluse päris viimane etteaste vaatajate ja telearhiivi tarvis.

Rock Cafe uksed avanevad 27. septembril kell 19.

Vanusepiirangut ei ole ning huvilistel tasub kuulata Raadio 2-e, sest sajal inimesel avaneb võimalus tulla kontserdile tasuta. Täpsem info: www.r2.ee või R2 Facebooki lehel.

ETV2 näitab R2 Live´i esimest kontserti novembrikuus.