Arvestades Carey paljukiidetud maailmakuulsust ja populaarsust, oleks Hartwalli-laadse asutuse täitmine pidanud olema lapsemäng, eriti kuna ta pole varem Soomes kordagi käinud. Aga vaid 5000 muusikasõpra illustreerivad pigem ammu teada fakti, et popdiiva karjäär on olnud languses juba 2005.aastast alates — ta ei köida noort publikut ja kunagiste andunud austajatega on side samuti katkenud.

Ülikriitiline kontserdiarvustus ei jäta mainimata seda, et Carey pole juba aastaid teinud ilma üheski muusikaedetabelis ja tema viimased albumid on olnud hävingule määratud. Õnneks avaldatakse tunnustust vähemalt 46-aastase lauljatari endiselt võimsale viie oktaavi ulatuses häälele, mis pidavat kontserdikülastajale vähemalt mingitki rahuldust pakkuma. Küll aga ei hinnata kuigi meeldivaks tema võltsina mõjunud naeratust ja surmigavat lavalist olekut.

Helsingis esitas Carey kakskümmend lugu, millest mõned olid õnneks ka kunagised südantlõhestavad ballaadid, mis tõid ihule meeldivaid nostalgiavärinaid. Mis puutub aga uuemasse loomingusse ehk nn. r’n’b hittidesse, siis need oleksid võinud Helsingin Sanomate hinnangul olemata olla.

Kallis Publiku lugeja, kas Soome leht teeb Sinu meelest artistile liiga?