2010. aastal astus HND festivalil Viru Folk üles unplugged kavaga, mis sisaldas vanu lugusid nö "ilma elektrita". Samas pole HND läinud kergema vastupanu teed, vaid kõik lood on läbinud värskenduskuuri, saanud lausa uued seaded ning kaasatud on palju külalismuusikuid – Cool D (räppvokaal), Jaanus Nõgisto (mandoliin), Madis Muul (klahvpillid) jpt. Kontsert Käsmus sai publikult väga hea vastuvõtu osaliseks ning ansambel otsustas sama kava salvestada ka albumiks "Akustiline", mis näeb ilmavalgust tänavu detsembri alguses.

HND vokalist Tarvo Mölder lausus, et kuigi Aapo sõnadele sai lugu tehtud juba eelmisel aastal, siis need sõnad pole kaotanud aktuaalsust ka täna. "Ennustatava maailmalõpu või kasvõi riigis toimuvate protsesside valguses on tegemist väga päevakajalise tekstiga," lausus Mölder. "HND akustiline plaat on üllatus ka HND pikaajalistele kuulajatele. Seal on irooniat, äratundmisrõõmu ja kindlasti ohtralt seksikaid lahendusi kõige kurjematele lugudele."

Loos "Me jääme ellu (unplugged)" teevad külalismuusikutena kaasa Madis Muul klahvpillididel, Kaido Keldet tshellol ja Kristjan Hallik viiulil.

Kuula-vaata!

Bänd on oma tegutsemisaja jooksul andnud märkimisväärse hulga kontserte kodumaal, muuhulgas soojendati ansamblit Def Leppard nende Eesti kontserdil. Lisaks on bänd kaasa teinud telesarjas "Kättemaksukontor" ning muusikat on kasutatud erinevates filmides (nt "Seenelkäik").

HND tutvustab uut albumimaterjali 7. detsembril Rock Cafes, kus astutakse lavale koos ansambliga Terminaator.