BrainStormi lugu sai alguse parimatest sõpradest, kes kasvasid koos üles ning viisid ellu ka oma unistused. Pärast südamete vallutamist Lätis, võttis bänd eesmärgiks jõuda publikuni ka väljaspool kodumaa piire. 2000. aastal ilmus bändi esimene rahvusvaheline album „Among the Suns”, millelt leiab ka eestlaste poolt armastatud hittsingli „My Star”, mis sama aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel sai kolmanda koha. Oma karjääri jooksul on BrainStorm avaldanud albumeid nii Euroopas kui Venemaal, olnud külalisesinejaks bändidele nagu R.E.M., The Rolling Stones ja Depeche Mode. 2006. aastal jagati esimest korda MTV Euroopa Muusikaauhindadel Parima Baltikumi Artisti auhind ning muidugi valisid MTV vaatajad võitjaks Bra
inStormi.

2015. aasta mais avaldas BrainStorm Lätis ja Venemaal oma kõige uuema stuudioalbumi „7 Steps of Fresh Air”. Album salvestati Berliinis koos produtsent Alex Silvaga. Kõigest nädal pärast albumi ilmumist teenis see Lätis kuldplaadi staatuse. Sama aasta suve veetis BrainStorm mööda Lätit tuuritades, kogudes nelja kontserdiga pea 100 000 pealtvaatajat.

28. aprilli kontserdil Rock Cafes lubab bänd tuua kuulajateni oma suurimad hitid "My Star", "Thunder Without Rain", "Maybe" jpt tuntud lood.