Bluusifestivali teine päev algas tuule ja vihmaga. Tõesti, enam paremat bluusi-ilma ei saa ollagi! Soomest tulnud Black River Bluesman & Bad Mood Hudsoni karedad helid meelitasid Haapsalu jaamahoone kuulajaid täis ja õhkkonna-helide sümbioos sai mängeldes loodud!

Piiskopilinnuses hoiti aga gruuvi üleval samuti Soomest tulnud Jo’Buddy & Down Home King III-e abil.
Jõulise kitarri-etteaste tegid "vennad Vaiglad" ehk isa Raul ja poeg Robert. Kui neile veel lisada hingestatud laulu poolest tuntud Kaire Vilgats ja Eesti üks parimaid saksofoniste Raivo Tafenau, siis läks laval juba päris mitmetele meeltele naudingu tootmiseks!

USAst tulnud Trampled Under Footi solist Danielle Schnebelen nautis festivali ainulaadset õhkkonda juba enne esinemist, üritades sellest võimalikult palju oma pildikarpi klõpsutada.
Ka laval kiitis Schnebelen ürituse olemust ning andis omalt poolt suure panuse juurde, olles vähemalt sama särav nais-bluusilaulja kui 2009. aastal esinenud ja eredalt meelde jäänud Nina Van Horn.

Linnuse õhtule pani vinge punkti Tõnis Mägi, kes oma äärmiselt väärika seljatagusega oli ilmselgelt kõvast "kodutööd teinud". Nii saigi publik kuulata, kuidas kõlaks Metallica, Ultima Thule, Singer Vinger jt bändid, kui Tõnis neis ise asju ajaks. Siiski jõudsid kõige sügavamale kuulajani lood, millised ta ise oli loonud.

Festival sai traditsiooniliselt väärika lõpu Kultuurikeskuse järelpeol, kus ääriselt pingevabalt, kallistuste ja kõikvõimalike eksprompt-etteastete saatel möllas laval Augustibluusile juba aastaid väge andnud Compromise Blue!

Lisaks võiksid teised suurürituste korraldajad bluusifestivalilt õppida, kuidas läbu-needusest vabaneda...

FOTOD:
Augustibluusi esimene päev: