Teater NO99 teatas nädala algul, et politsei tegi neile ettekirjutuse lavastuse "Savisaar" tänavareklaame muuta.

"Politseinike sõnul on nende poole pöördunud arvukalt kodanikke ning üks ajakirjanik. Nende arvates on lavastuse "Savisaar" tänavareklaamide näol tegemist poliitilise välireklaamiga keeluajal. Teater eitab süüdistusi kategooriliselt," teatas NO99 kommunikatsioonijuht.

"Tegemist on ilmselgelt meie lavastuse reklaamiga," ütles teatri direktor ja lavastuse üks autoritest Tiit Ojasoo. Sellest hoolimata lubas teater oma plakateid vastavalt ettekirjutusele muuta. "Tahame käituda seadusekuulekalt," ütles Ojasoo.

Lavastus "Savisaar" on Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo loodav poliitiline muusikal tänasest maailmast. Suured otsused on asendunud väikestega. Plahvatused on asendunud kääksatustega. Demokraatia on uinunud. Meie lapsed hakkavad elama halvemini kui meie. Maailm põleb vaikse leegiga tuhaks ja seda vaatab pealt keegi, kelle käeviibutuse peale vakatasid kunagi sajad tuhanded. Ta tahaks, et aeg oleks endiselt selles kohas. Kuid ei ole. Maailm keerleb pöörase kiirusega kataklüsmide tsentrifuugis. Kunagi tundsime kaastunnet sitika vastu. Nüüd ei saa me hakkama isegi inimesega.

Laval on NO99 trupp, külalistena Liina Vahtrik ja Raivo E. Tamm ning noorte segakoor Vox Populi. Heliloojad on Vaiko Eplik ja Jakob Juhkam. Savisaare rollis astub üles Marika Vaarik.