Muusikalises mõttes oli tänavune festival varasematest märgatavalt popim ja tantsulisem. Samas oli silmatorkavalt palju indie-folki Brightonist, kokku koguni 4 eksitavalt sarnase näo ja kõlaga bändi, isegi koosseisud olid peaaegu samad.

Esimese päeva põhinimed olid U.N.K.L.E. ja Happy Mondays. U.N.K.L.E. oli efektne ja huvitav ning rahvas läks kiirelt käima, mis sest, et äratundmisi oli vähe.

Happy Mondaysel olid algul soundiga probleemid ja kontsert ei saanud hoogu sisse. Ka bändi ninamees Shaun Ryder jäi endale truuks, ta olek oli kogu kontserdi muutumatult resigneerunud ja huvitu - mees seisis laval, kord käed taskus, kord suits ühes ja õlletops teises käes. Põhilise lavatöö tegi ära hoopis Julie Gordon, kes oli see-eest äge ja artistlik. Vanade aegade mälestuseks mängiti lõpuks siiski ikkagi ka 24 Hour Party People ära. Ja see rahvale meeldis.

Teisel päeval mängisid Goran Gora&the Yrs, ASIWYFA, Scissor Sisters ja Muse ning energiat ja elu oli oluliselt rohkem.

Lätlaste Goran Gora tegi päris kadedaks. Stiililiselt rikkalik - analooge Coldplayst Efterklangi ja Mars Voltani -  ning esituselt väga proff.

Festivali suurim üllataja oli instrumentaalne post-rocki bänd ASIWYFA (pikalt välja kirjutatuna "And So I Watch You From Afar"). Neist purskus vägevat energiat ja karisma ajas üle ääre. Loodetavasti me alles hakkame neist kuulma.

Scissor Sistersi kontsert oli täpselt ette ennustatav, aga rahvas nautis täiel rinnal. 

Kogu festivali nael Muse oli 100% perfektsust ja talenti. Vaatamata sellele, et nii väikestele festivalidele nad ammu enam ei satu, ei teinud nad grammigi allahindlust. Kogu kontsert oli jalustrabavalt fokusseeritud ja vaatemänguline. Rahvas laulis peaaegu kõigile lugudele täiel häälel kaasa ja nautis iga sekundit. Sellest midagi vägevamat annab Salacgrivas nüüd oodata. 

Eesti muusikutest esinesid festivalil Ewert and the Two Dragons, Popidiot, Bad Apples ning DJ-d Kallervo Karu ja Paul Oja, Mr Nestor&Sander Mölder ja Dave Storm. Muide, Soome ajakiri Rumba nimetas Ewertit ja bändi kogu Positivuse parimaks.

Korraldajad lugesid ürituse hästi õnnestunuks ja rääkisid, et ülejärgmisest aastast võib festival muutuda 3-päevaseks. Neil on ka plaan kutsuda edaspidi senisest rohkem Baltikumi ja Venemaa bände.