Reedel ja laupäeval astusid kahel laval üles Argo Valsi bänd, Odd Hugo, The Irrationals, Vaiko Eplik ja Kristjan Randalu, Instrumenti, Super Hot Cosmos Blues Band, Eduardo Agni, Chalice, Frankie Animal, Marten Kuningas, Sibyl Vane, Daniel Levi, Galvanic Elephants, Micucu, Liisi Koiksoni bänd, Phlox, I Wear* Experiment, Sten-Olle, MiaMee, Tiit Kikas, Gorõ Lana, Oleg Pissarenko bänd ja Neon Noir. Ehk muusikat nii meilt kui mujalt!

Reedesed meeldejäävaimad elamused saab kirjutada Marten Kuninga, Instrumenti ja Super Hot Cosmos Blues Bandi arvele. Otseloomulikult väärib tähelepanu ka Vaiko Eplik, kes oma sünnipäeval ühendas käed pianist Kristjan Randaluga ning andis hämarduval laululaval võimsalt hingelise kontserdi. Tõeliselt psühhedeelne elamus oli aga Marten Kuningas, kes oli esinemise ajaks loobunud täiesti eesmärgipäraselt trummar Kristjan Kallasest ning täitis koos bändikaaslaste Peedu Kassi ja Raul Ojamaaga publiku silmad pisaratega.

Lisaks Eplikule oli sünnipäev ka Frankie Animali bassimehel Jan-Christopher Soovikul, nii käiski kahe lava vahel tihe üksteise õnnitlemine. Kahjuks toimus nii nende kui Chalice'i esinemine liiga vara, mis tähendab, et võimsad lavavisuaalid ja valgustus jäid kas täiesti ära või liiga nõrgaks. Suurepäraselt sobisid päikselisse päeva aga Galvanic Elephants, Odd Hugo, Argo Vals ja Miamee. Ainsaks möödalaskmiseks võib pidada Soome hiphopansamblit The Irrationals, mis pani rahva nina kirtsutama ja kukalt sügama. Ei sobinud justkui.

Intsikurmu toimub juba teist aastat järjest ning on sel aastal korraldamise suuremalt ette võtnud, mis tähendab oluliselt suuremat rahvahulka ning eeskätt just peresid lastega. Huvitava faktina peab ära mainima, et ehedal metsafestivalil anti päris restoranis süüa - Kohalik Kohvik, mis muidu asub Tallinnas aadressil Koidu 82, pani püsti laudlinade, nugade ja kahvlite ning taldrikutega mõnusa restorani. Nad katsetasid seda muide esimest korda Eesti festivalide ajaloos. Sellist asja iga päev ei näe. Keda huvitab, võib heita pilgu Uue Maailma Festivalile.

Kommentaar ühelt täiesti tavaliselt Intsikurmu külaliselt: Bändide hinnang 10, korraldus 10, asukoht 10, atmosfäär 10. Palju ilusaid ja rõõmsaid inimesi!

Peatselt saab näha videointervjuusid Jarek Kasari, sünnipäevalapse Vaiko Epliku, Marten Kuninga ja Frankie Animaliga otseloomulikult Eesti Ekspressi TOP100 edetabeli teemal. Ja saab ka muud juttu!