Rohkelt publikut kogusid ka hispaanlaste flamenkoetendus Puerto Flamenco tantsuteatris ning ansamblite Zetod ja Kihnu Poisid ühiskontsert öötelgis.

Kontsertide üksikpileteid müüdi neljapäeval mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal. Festivali pealik Ando Kiviberg märkis, et täna hommikul kokku liidetud numbrid midagi üllatuslikku ei näidanud ja lõplikke järeldusi on nende põhjal vara teha. „Ootasime majanduse madalseisust tingitud tagasiminekut juba eelmisel aastal, kuid võisime eneselegi ootamatult tõdeda, et rahvast tuli hoopis juurde. Mullu oli üldse läbi aegade kõige rahvarohkem neljapäev. Eilsed näitajad on võrreldavad 2007. ja 2008. aastaga, mis olid samuti head aastad ja minu hinnangul on festival taaskord tõestanud oma elujõudu,“ rääkis Kiviberg.

Tänast päeva alustati klubis Puhas Kuld meestelaulu toaga, mida vedas pealik Ando Kiviberg. Samal ajal tutvustasid viiuldajad Maarja Nuut ja Karoliina Kreintaal Pärimusmuusika Aida väikeses saalis vanu eesti tantsulugusid. Päeva edenedes on festivali külalistel eri paigus võimalik osa saada veel kümnekonnast õpitoast, kus muu hulgas õpetatakse iiri ja hispaania pärimustantse. Kell 15 astub aidas Kihnu tantsude teemalise loenguga kuulajate ette Ingrid Rüütel.

Kontsertprogramm saab hoo sisse kell 14, kui Kirsimäe lavale tuleb mullusel festivalil laineid löönud folkroki bänd Nikns Suns. Kultrahoovis esinevad samal ajal Antti ja Esko Järvelä Soomest. Päeva tipphetkedeks tõotavad kujuneda Rootsi ansambli Ale Möller Band kontsert ning norralaste tantsutrupi Frikar etendus tantsuteatris. Eesti kollektiividest esinevad teiste seas Virre, Klapp, Gjangsta ja Elletuse.

Pärimusmuusika Aida suures saalis jätkab ETV kontsertide salvestamist. Täna jäädvustatakse ansamblite Paabel ja Vägilased kontserdid. Kokku võetakse festivalil linti viis kontserti, mis kollaažina jõuavad eetrisse aastavahetusel ning täispikana tõenäoliselt kevade hakul.

Vabaduse platsil paiknevas öötelgis asub südaööl publikut tantsitama Venemaa ansambel Otava yo. Tund hiljem teevad Kultrahoovis traditsioonilise etnodiskoga algust DJ Harl:Etno ja DJ Põder. Pool tundi enne uue päeva algust on huvilised oodatud Viljandi järve randa, kus ansambli Svjata Vatra vedamisel rullub viikingilaeva Turm pardal lahti müstiline ja müütiline purjevarjuteatri etendus.
Kokku on tänases põhiprogrammis enam kui 20 kontserti, millele lisanduvad etteasted Rohelisel vabalaval.

Seekordse festivali teema on „Seest tuleb üks tants!“. Kontsertide ja õpitubade kõrval on endiselt tähtsal kohal regilaulupesa, pillilaat, ööülikool, käsitööhoov, pillilaat, muinasjututoad ja koostöös PÖFF-iga valminud filmiprogramm.