25.-28. juulini toimuv festival koosneb neljast ööpäevatäiest muusikast, meeleolust, tantsust ning laulust. Kuigi ürituse põhirõhk on eestlaste omamuusikal, on esindatud paljud väärikad lood ja inimesed kaugetelt maadelt.

Kontsertidel astuvad üles ligi 250 kodumaist ja 150 välisesinejat. Kodumaiste esinejate hulgas on rida vanu tuttavaid, nagu Aivar Teppo ja Ants Taul, Anneli Kont-Rahtola ja Ene Salumäe, Liinatshuraq, Vägilased, Johanson&Vennad, Väikeste Lõõtspillide Ühing ja paljud teised.

Külalistena astuvad üles Alitha Mackenzie Šotimaalt, Haugaard & Hoirup Taanist, soome-rootsi ansambel Gjallarhorn, rootsi-eesti kooslus Fyrland, Shoh-Varoh Novgorodist, Farfare de la Chetris Rumeeniast, ansambleid Flandriast, Ungarist, Soomest, Lätist, Leedust ja mujalt.

Nagu mullugi, töötab Laidoneri platsil vabalava, kontserte saab kuulata Kaevumäel, Kirsimäel, Kultrahoovis, Jaani kirikus, Ugala teatris, ööpäevatelgis, muuseumihoovis ja kultuurikolledži suures toas.

Töötavad traditsioonilised õpitoad, muinasjututuba ja käsitööhoov, kus meisterdatakse, punutakse ja maalitakse. Pillilaata peetakse sellel aastal 26.-28. juulini Esimesel Kirsimäel. Peol on võimalik enda jaoks avastada kannel. Saab kuulata, kuidas see kõlab, õppida mängu ning pill endale kodus mängimiseks kaasa osta.

Festivali pressipealik Ants Johansoni sõnul saab festivali passi hinnaga 560 krooni kuni 24. juulini osta eelmüügist müügikohtades ja tellida festivali koduleheküljelt www.folk.ee, samuti saab päevapileteid osta festivali ajal kohapeal. Festivalile pääsevad tasuta alla 12aastased lapsed, kes saavad isikut tõendava dokumendi ettenäitamisel vastava käepaela.

Festivalil osalejad saavad piiratud ning ööpäevase valvega laagris püsti panna oma telgi, samuti saavad soovijad ööbida Viljandi Waldorfkoolis.

Lisaks uutele ja vanadele Viljandi söögikohtadele pakuvad ka sel aastal publikule kõhutäidet toitlustajad lähemalt ja kaugemalt, kes seavad oma letid ja telgid üles toidutänavale ja vabalava juurde.