Festivalikorraldajad läkitasid täna pärastlõunal sotsiaalmeediase ametliku teadaande, et 2017. aasta suvel jääb ilusa muusika festivaliks ristitud Schilling toimumata: "Kümme emotsiooniküllast toimumiskorda on selja taga. Köögipoolelt vaadatuna võtab paraku ikkagi võimust kogetava olukorra korduvuse tunne (déjà vu), seda hoolimata pidevast arengust. Kui kaua ühe koha peal keerutada, hägustub pilk, kaob tasakaal, südagi võib pahaks minna. Raske on aru saada, mis ümberringi toimub. On aeg tegeleda – vähemalt korraks – millegi muuga."

Kuigi hipsteritel jääb järgmisel suvel idüllilisse väikelinna kogunemata, ei tasuks siiski pead norgu lasta, sest kuigi ka 2009. aastal jäi Schilling ära, naasis üritus aasta hiljem. Ehk tehakse ka sel korral vaid väike paus ning juba ülejärgmisel suvel kohtume me kõik taas Kilingi-Nõmmel?

Schilling on pakkunud muusikasõpradele mitu ilusat suve, kus kõrvu on paitanud näiteks Kimya Dawson, Jaakko Eino Kalevi, The KVB, Sean Nicholas Savage, Rangleklods, Prince Rama, Vaiko Eplik & Eliit, 3 Pead, Holy Motors, Pastacas, Imandra Lake, Jaank Pehk, Marten Kuningas ja paljud-paljud teised.