Rock am Ring

Kus:
Nürburgring, Nürnberg, Saksamaa

Millal:
6.–8. juuni

Kes:
Metallica, Motörhead, RATM, Babyshambles, The Hellacopters jne.

Mulje: Festivalisõltlane ja mitme Eesti muusikavideo autor Peeter Semjonov jagab kasulikke näpunäiteid: “See on festival, mis pole mitte murulapp nagu tavaliselt, vaid Nürburgi vormelirada. Kui olete telekast vaadanud, siis pealava asub täpselt stardijoone juures olevate meeskonnabokside taga.”

“Suurem osa inimesi üritavad lava ette minna stardiraja poolt. Kuna seal tekivad ummikud, siis väldi seda teed ja lähene A-lavale hoopis esimese stardikurvi poolt. Tee on küll pikem, aga sa ei jää inimmassi kinni.”

“Telkimiskohti pole, nagu alati, ja nii võib end haigeks otsida. Õnneks käivad erinevate telklate vahel bussid, nii et saad vähemalt bussiga vaba kohta otsida. Igal festaril on läbu, aga sellist nagu Rock am Ringil, pole mina näinud. Sinna võib viia igasugu paska nagu näiteks kodufurnituuri. Ükskord olid ühed mehed teinud sinna endale aiakese sisse Al Bundy-stiilis toa ja tühje õllepurke oli neil — ja ma ei valeta — põlveni. Juua võib vabalt. Ja topsiga võid sisse tuua kas või piiritust.”

Kuidas kohale saab: Kui ei viitsi ise organiseerida, siis aitab hädalisi lahkelt Eesti firma Metal Travel Agency, mis mõeldudki selleks, et hea närvikavaga mehed sõidutavad hea tervise ja kõva hääle poolest tuntud jõurameid festivalilt festivalile. (www.metaltravel.net)

Pilet: 125 eurot.