Uudis selle kohta, et festivalil puudub turvapartner, saabus üleeile, kui algselt festivaliga käed löönud Meeskund Security OÜ loobus koostööst, kuna festival ei teinud nõuetekohast koostööd. Samal õhtul teatas Into The Valley, et turvateenuse pakkumiseks on leitud uus partner, mille nime mingil põhjusel aga välja öelda ei soovitud. Esimene festivaliõhtu mööduski ilma turvateenuseta. Ööl vastu tänast ohjas pidulisi politsei.

“Asju on juhtunud ka mitmetel teistel festivalidel, kus on kohal olnud palju turvamehi. Kui palju inimesi on ühes kohas, võib asju juhtuda,” sõnas festivali esindaja Sophie Valencia Vogel eile TV3 uudistele, püüdes õigustada turvateenistuse puudumist. “Ainus, mida ma võin rahustuseks öelda, et meil on tõesti suur meeskond, kes on väga kirglikud ja töötavad hoolega, et kõik toimiks," lisas ta.

Täna kinnitas Vogel Publikule, et lõpuks on siiski koostöö saavutatud turvafirmaga ARES Security, kes aitavad täna ja homme festivalil korda hoida. Lisaks töötavat festivali heaks 180-liikmeline meeskond, kellest 40 otseselt korralduse ja külastajate heaoluga.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava kinnitas Publikule, et politseil puudus voli sündmuse toimumist eile keelata, kuna selle loa said nad vallalt. Täna on aga politsei teadlik, et turvatöötajad on kohal olemas, kuid sellele vaatamata ollakse valmis vajadusel appi tõttama.

Kokku on kuni pühapäevani vältavale festivalile oodata kuskil 3000-3500 külastajat. "Täpset numbrit on raske öelda, kuna me ei tea, kui palju pileteid ukselt müüme," märkis ta. "Oma roll on ka vihmal."

Muusikafestival, mis pidi Eestisse tooma kümned tuntud artistid ja tuhanded külastajad (välismaalt on ostetud umbes 3000 piletit) ning tooma Eesti majandusse 1,5 miljonit eurot, sai EAS-ilt toetust 65 000 eurot.

Vaata TV3 eilset uudislõiku Into The Valley festivalilt: