Metsatöll lõpetas vahetult enne jõule suurejoonelise Euroopa tuuri koos ansamblitega Finntroll, Samael ja Rotting Christ ning pole pärast seda kodumaa pinnal lavale astunudki. Bänd on energiat täis, et pakkuda kohalikule publikule etendust kogu raha eest. “Pärast kuuajalist Euroopa tuuri on väga värskendav esineda kodumaal. Kodu on ikak kodu,” lausus bändi trummar Marko Atso.

Metsatöllu viimati ilmunud album "Äio" on tänaseks müünud rohkem kui 16 000 eksemplari üle maailma. Eestikeelne album jõudis lettidele Ühendriikides, Inglismaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja teistel suurematel turgudel. "Äio" üllitas maailma juhtiva muusikafirma Universal Music sõsar-label, metal-muusikale spetsialiseerinud Spinefarm Records.

Tharaphita on vedanud Eesti pagan-black-metali rongi väsimatult juba 15 aastat. Värske live-koosseisuga kontserdid koos Metsatöllu ja Kurjamiga on nende aktiivsema esinemishooaja avalöögiks ning vanade teada-tuntud lugude kõrval tulevad esitamisele ka paar uut, peatselt järgmisele
plaadile salvestatavat lugu.

Üks Eesti armastatumaid ja pikaealisemaid punkansambleid, 1996. aastal punkpoeet Marko Siguse poolt kokku kutsutud ansambel Kurjam esitleb kontserdil uhiuut albumit “Kuumalaine Stroomi rannas”. Sel aastal 15. tegutsemisaastat tähistava Kurjami viiendal täispikal albumil on kokku 13 lugu ning lisaks hitiks saanud nimiloole sisaldab see mitmeid juba raadioeetrist tuntud lugusid (“Pohmakaga tööl”, “Suurlinna tuled”, “Gunnar Graps elas meie tänavas”) ja loomulikult ka päris uut ja senikuulmatut materjali.

Uksed avatakse kontserdile kell 21, esimene bänd tuleb lavale kell 22. Piletid hinnaga 10 EUR on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Samad bändid annavad kontserdi ka laupäeval 15. jaanuaril Tartus klubis Rock’n’Roll Heaven.