Ei ole just tavaline, et bänd tasuta allalaadimiseks online-uudiskeskkonda kõik plaadi lood paneb. Kust tuli idee ja miks otsustasite nii teha?
Tegelikult on ju enamus muusikat tasuta allalaetav kui piisavalt netis tuhnida. Minu jaoks on kogu see tanderant trükikodade, levitajate ja muude asjaosalistega liigne peavalu, mis meile niikuinii suurt miskit sisse ei too. Ma ei tea ausalt öelda, kas oleme esimesed eestis kes oma plaadi tasuta netti riputavad või mitte ja see polegi tähtis. Tähtis on see, et Eesti muusikamaastik rikastuks. On väga tore et Delfi võttis ette meie plaati hallata. See avardab kindlasti meie kuulajaskonda.

Alla laadides saad oma arvutisse ZIP-faili, mis lahti pakkides avab sulle kausta, kus on 15 lugu ning plaadi kaane ning tracklisti failid, mille võid soovi korral ise välja printida!
(Plaati saab allal laadida kuni 25.10)

On kujutelm, et plaadimüügist teenitakse raha ja pealegi pole tasuta lõunaid olemas. Milline on teie kasu, kui täitsa tasuta rahvale oma muusikat jagama olete nõus?

Ma pole nõus, et tasuta lõunaid pole olemas - olen väga tihti tasuta lõunal käinud ja ise teinekord välja teinud. Meie jaoks on oluline koos aeg-ajalt mängida ja rahvaga lõbutseda. Mida rohkem inimesi on meie veidrast stiilist teadlikud, seda enam esinemisi tuleb. Mida rohkem esinemisi, seda paremini me mängime. Mida paremini mängime, seda rohkem on muusikal võimalik kuhugi areneda.

Kellele on kuulamiseks Kriminaalne Elevant? On teil peas kujutlus oma keskmisest kuulajast, kes võiks seda plaati alla laadida?

Meie muusika on oma olemuselt nagu vanavarapood või kirbuturg. Seal on koos eri ajastust pärinevaid stiilseid ja pisut veidraid asju. Inimene ,kes armastab jalgrattaid, eelimise sajandi alguse puitarhitektuuri, imelikke nipsasjakesi, usub imedesse, oskab lugu pidada kvaliteetsest alkoholist, ei ole kinni muusikalistes või tont teab millistes eelarvamustes, armastab raamatuid ja surnuaial jalutamas käia, peaks ka meie tingel tanglist lugu pidama. Pealegi saab meie muusika järgi suurepäraselt tantsida. Ja oleme ka laste lemmikud.

Mõned lugejad, kes teid alles nüüd kuulevad vast esmakordselt, soovivad kindlasti teada, kust pärineb selline huvitav bändi nimi.

Bändi nimi tuli pähe trummaril hommikutelevisiooni saates. Anu Välba küsis orkestri nime ja keegi vast kokku tulnud pundist ei osanud vastata, siis Eno ütles selle kõigi teiste bändimeeste üllatuseks välja. Paljudele nimi meeldib, mõnele ei - nagu ikka kõigi asjadega on. Minu meelest kõlab nimi inglise keeles paremini, aga sobib ka eesti keeles välja ütelda.

Millist lugu sellelt plaadilt soovitate peo käimatõmbamiseks kuulata reede õhtul? Millist aga une peletamiseks esmaspäeva hommikul?

Reede õhtu lugu on kindlasti "Krokodilli pisarad", laupäeval sobib "Pudel rummi," esmaspäeva hommik alaku "Yep yepiga".

Plaat on valmis ja suur töö sellega tehtud. Mis on edasi plaan?

Mina sõidan reisule. Plaadi ilmumise ajal olen ilmselt uurimislaeval "Akadeemik Joffe" ning filmin oma onu, kellest teen dokumentaalfilmi. Seilame kuni Tulemaani. Sealt võtab laev peale turistid, kes soovivad Antarktikasse sõita. Meie kahjuks Antarktikasse ei lähe, vaid lendame koju tagasi. Kogu reis kestab 40 päeva. Loodan, et selleks ajaks, kui tagasi jõuan, oleme kuulsamad kui Jaan Tatikas ja Saalomon Vesipruul kokku.

Tracklist:
1. Vigurvänt 2:41
2. Krokodilli pisarad 4:28
3. Frederico viimane trikk 3:39
4. Luukere ball 3:35
5. Surnuaia valss 2:53
6. Sa kutsusid, ma tulin 1:39
7. Azazello 3:22
8. Pudel rummi 3:06
9. Viimse juuksekarva bluus 2:12
10. Guilty 2:19
11. Liblikad 3:22
12. Krokodilli pisarad (instrumentaal) 3:23
13. Luukere ball (instrumentaal) 3:36
14. Surnuaia valss (instrumentaal) 2:52
15. Pudel rummi (instrumentaal) 3:06

Kriminaalne Elevant:
Kaspar Jancis-kitarr,klahvpill,laul,show
Madis Muul-klahvpillid (ka akordion)
Danel Aljo-saksofonid,(shaker),tants
Henry Tiisma-kontrabass,laul
Eno Kollom-trummid,laul,häälitsused