Eelmise aasta detsembris teatas Metsatöll, et lõpetab koostöö trummariga. "Oleme lõpetanud koostöö meie pikaajalise löökriistamängija Marko Atsoga. Täname Markot meiega koosviibitud aja eest, soovime talle palju edu tulevases elus ning projektides. Lahkumine oli paratamatu, aasta-aastalt saime üha enam aru, et tahame jagada oma lava ning muusikat sarnaste väärushinnangutega pillimängijatega, erimeelsused loomingus ja meeskonnas viivad vastasel korral karja lõpuks ikka rappa," seisis bändi põhjenduses Facebookis.

Marko Atso sõnul omavahel tülli ei mindud, asjad lihtsalt kulmineerusid nii. "Asi pole selles, kas me läksime tülli või mitte, aga paar aastat on juba päris palju asju olnud nii, nagu nad on. Kuidagi on tunne, et kõigile on niimoodi parem," rääkis Metsatöllust lahkuv trummar Marko Atso tollal Õhtulehele. "Me jõudsime lihtsalt mingil hetkel selle lahenduseni ja tundub, et praegu on selleks õige hetk. Kõik lihtsalt kulmineerus nii."

Nüüd on Atso aga tagasi uue ansambliga Must Hunt. "Lõpuks on mul olemas vaba aeg ja väljund, et oma uuele bändile pühenduda. Olen kaks kuud intensiivselt tegelenud tulevase plaadi poolte lugude demode salvestamisega. Tunnen, et nüüd on hetk, kus ma saan teha päris oma bändi, kirjutada ja arranžeerida muusikat täpselt nii, nagu see minu seest tuleb ja ma ei pea kellegi teisega arvestama. Olen eluaeg panustanud ja energiat pannud teiste bändidesse, nüüd on aeg küps teha Eestisse üks vinge rokkbänd, mis vastab minu kriteeriumitele,“ rääkis Atso oma uuest projektist Õhtulehele.

Vahva kokkusattumusena on aga mehe endisel ansamblil Metsatöll samanimeline lugu. Siiski ei pärine nimi Must Hunt sealt, vaid hoopiski kakskeelsuse võludest. "Nii ma otsustasingi, et teen bändi, mille nime saab öelda kahes keeles (inglise keeles tähendab must hunt väljendit pean jahtima)," kõneles Atso tagamaadest.