“Lisaks kõigele ei võta Aastahiti tabel mitte kellegilt ära tema isiklikke lemmikuid – pigem annab mõne juurde. Raadiotöötajatele annab Aastahitt tänuväärset tagasisidet ja inspiratsiooni, Eesti muusikutele on kõrge koht selles tabelis suur tunnustus,” lisab muusikaspetsialist Morna.

Homme õhtul selguvad lõppenud aasta parimad laulud. Kell 21.30 algab ETVs ja R2s otseülekanne tänavuselt auhinnagalalt, kus pärjatakse ja esinevad võitjad. “Aastahiti tiitlile kandideerivad üle tuhande erineva Eesti laulu ja rohkem kui 2500 välismaist lugu. See näitab ilmekalt kuivõrd kirev ja viljakas möödunud muusika-aasta oli,” kommenteerib tänavust saaki Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

Reedeõhtusel R2 ja Eesti Televisiooni auhinnatseremoonia otseülekandel, mis paiskub eetrisse TiiT FMi raadioeetrist, esinevad kodumaine esikolmik, Aasta Demo, Uus Tulija, Unistuste Bänd ning uue kategooriana antakse üle Aasta Sündmuse auhind. Publiku meeleolud käivitavad Lenna ja Rasmus Rändvee bändiga. Massiivne maratonsaade Raadio 2 eetris, mida juhivad Koit Raudsepp ja Erik Morna ning kus mängitakse ette tabelikohad 40-4 Eestist ja välismaalt, stardib juba kell 13.