"Muusikavideote vallas pulbitseb energia ja keeb elu, ETV-l on selle podiseva katla ja sealt õhkuvate värskete mõtete üle äraütlemata hea meel! Oleme õnnelikud, et saame Eesti popkultuuri arengule kaasa aidata," arvab ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet.

Valimikus on esindatud kõik videod, mis on lõppeval aastal läbi käinud ETV2 edetabelisaatest „Eesti TOP 7". Võrdsed võimalused esikohta haarata on nii sellistel tipus püsinud hittidel nagu Beebilõusta „Mendid“, Aidese „Unbelievable“, Galvanic Elephantsi „Moonstruck“ ja Greipi „Vihma loits“, kui ka seni vaid tabeli madalamas sfääris vilkunud videoil.

Teleajaloo esimese „Eesti TOP 50“ esikoha võitis möödunud aastavahetusel August Hunti „Thomas Malthus on surnud, mu arm“, mis valmis režissöör Andzei Matsukevitsi käe all. Matsukevits on sel aastal teinud veel Aidese „Unbelievable“, Ewert and The Two Dragonsi „Good Man Down“ ning selle nädala „Eesti TOP 7“ uue tulija Iirise „Melyse“ video.

Veebihääletus läheb lukku 5. jaanuari südaööl ja pingerivi viiekümnest enim hääli kogunud videost jõuab ETV2 eetrisse 7. jaanuaril kell 19.45 algavas neljatunnises maratonsaates „Eesti TOP 50“, mida juhivad Siim Kera ja Kaidor Kahar ning neljaliikmeline muusikaspetsialistide seltskond. Kogu saadet toimetab muusikavideote absoluutne spetsialist Ingrid Kohtla.