4. ja 5. novembril kogunevad eelžürii liikmed Eesti Rahvusringhäälingus, et välja valida 20 laulu, mis pääsevad Eesti Laulu poolfinaalidesse. Antud meetod võimaldab efektiivsemalt ja põhjalikumalt lugusid kuulata ning analüüsida.

Igal aastal koos eelžüriiga laule kuulanud Eesti Laulu produtsent Mart Normet tõdeb, et žürii on ka ühe päevaga väga head tööd teinud, aga kaks päeva sisendab kõigisse kindlust, et valik saab olema õige. "Eelžüriisse on alati kuulunud absoluutsed profid, kes kuulavad oma töö tõttu iga päev tundide kaupa muusikat ning oskavad kiirelt otsustada, kas laulus on hitiainet või mitte," kinnitab Normet.

"Eesti Laulule peab valima lood, mis hakkavad n-ö tööle esimese korraga," lisas eelmisel aastal Eesti Laulu eelžürisse kuulunud Owe Petersell. "Pärast 7. või 10. kuulamist oma võlu demonstreerivad lood suurvõistlusel kahjuks läbi ei löö."

Eesti Laulu eelžürii on seitsme aasta jooksul hinnanud kokku 1128 laulu. Žüriitöös osalenud Sky Plusi programmidirektor Toomas Puna sõnul toob käesolev muudatus valimisprotsessi värskust. "Kindlasti tekib nüüd ka rohkem vaidlusi kui varasematel aastatel," lausus Puna.

Eelvoorus osalemiseks tuleb laul tuua hiljemalt 02.11.2015 kell 15.00 Gonsiori 27 valvelauda. Võistluslood avaldatakse 5. novembril kell 19.00 algavas saates "Ringvaade".

Eesti Laul 2016 ajakava
02.11 Laulude esitamise tähtaeg
13.02 I poolfinaal
20.02 II poolfinaal
05.03 Finaal