Prantsusmaal tõesti kuulsad, Saksamaal veel mitte

"Sattusin Baselis kontserdile ja kohe tekkis mõnus kodune tunne, kuna esinemiskoht oli väiksem kui Prantsusmaal, kus nad on kuulsad ja kontserdid on välja müüdud," kirjeldab ta, kuid avaldab seejärel, et esinemine jättis talle hinge ootamatult tühja tunde. "Ei tea, kas see meediakära, mis Prantsusmaal saatis, neid kuidagi laval ei elavdagi? Baseli kontserdist jäi küll mulje, et poisid tulid kohale, tegid tagasihoidlikult oma asja ära ja läksid koju," kirjeldab ta, kuid lisab siiski juurde, et kuulas kodumaist muusikat vennaliku tundega ja peab Ewert and The Two Dragonsist väga lugu.

Fänn muretseb: kui poleks eestlane ja neid kodumaalt ei teaks, siis meelde ei jääks

"Mul ju albumgi iPodis olemas ja kui oleks CD-plaat, siis oleks see ilmselt ammu päris siledaks kulunud. Aga ma kardan, et kui ma poleks eestlane ega teaks neid, siis sellise esinemise põhjal poleks etteastet hiljem mäletanudki. Nad viskasid küll mõned naljad Šveitsi kohta ”Hills Behind the Hills” loo juures ja rääkisid ilmast ja kust nad tulevad, aga kaldun arvama, et selline nunnu Eesti mehe olek välismaisel laval mõjule ei pääse. Muusika on neil ju ka rahulik," jutustab Tanel.

Poisid, puhake end välja, siis jaksate jälle!

"Et nende muusikat mõista, oleks vaja kindlasti rohkem kui korra kuulata, sest väga chilli pealiskorra all on ju sügav sisu ja ma arvan, et see võib kontserdil jääda märkamatuks. Meile pähe kulunud nootidesse olid põimitud küll mõned uued käigud ja soolod, kuid esitus sai vastutasuks täiesti tavalise aplausi, tehti üks lisalugu ja suunduti koju," jätkab ta kirjeldust ja teab lisada, et Baseli kontsert olla Ewertil ja Draakonitel olnud viies päev jutti esineda ja väsimus paistis paraku väga silma. "Nagu ka tuurimänedžer ütles, siis iga päev 700 km bussis sõita, tehnika ülespanek ja mahavõtt, proovid ja esinemised ei ole lihtsamate killast kogemus," lisab Tanel lõpetuseks ja usub, et küllap pärast puhkust on bänd jälle hakkamist täis.