Peale Tania Maria saab kuulda teisi põnevaid koosseise, mõni neist saab kokku spetsiaalselt Tabasalu festivali tellimusel, ütles festivali peakorraldaja Kalev Konsa.

Ta rääkis, et esinemistega alustavad noored džässmuusikud ja lauljad, kes eelneva nädala jooksul on Põhjamaade parimate õpetajate käe all oma oskusi lihvinud Viljandi kultuuriakadeemia ja Taani Kultuuriinstituudi korraldatud töötubades Viljandis.

Konsa ütles, et väga energilise funkmuusika kavaga astub üles saksofonist Siim Aimla bänd Funking Bastards. Nende kava on koostatud vendade Randy ja Michael Breckeri muusikast, kaasa teeb Soome trompetivirtuoos Tero Saarti.

Ameerika Ühendriikide trummar Brian Melvin esineb kaheosalise projektiga, mis on pühendatud legendaarsele saksofonistile John Coltraneile.

Peale Melvini musitseerivad kavas saksofonist Rasmus Nordström Soomest, trompetist Anders Bergcrantz Rootsist, pianist Petri Somer Soomest ja bassist Taavo Remmel Eestist.

17. juuli kontserdi lõpetab Konsa sõnul rännak maailmamuusika radadel, Brian Melvini juhatatav löökpillide ansambel Drum Prana ja Eesti tuntuim DJ P-Julm sulatavad kokku muusikat Indiast, idamaadest ja Aafrikast, silmailu pakub eksootiliste tantsijate rühm Zahira.

Jaak Sooääre trio koosseisus on võimalus kuulata Põhjamaade parimat löökpillimängijat Erik Smithi Norrast. Smith on löökpillivalmistaja Yamaha ametlik artist, möödunud aastal valiti ta Euroopa parimatest muusikutest koosneva EBU bigbändi trummariks. Konsa selgitas, et mitu džässikriitikut on tema soolosid nimetanud parimaiks trummisoolodeks, mida nad eales on kuulnud.

Tabasalu publikule möödunud aastast tuttav saksofonist rootslane Göran Larsen esineb seekord koos Piotr Lemanczyki trioga Poolast. Selle ansambli koosseisus saab kuulda džässilavadel küllaltki haruldast pilli — vibrafoni, millel mängib poolakas Dominik Bukowski.

Kontserdid tulevad Harku vallavalitsuse ees väljakul.