Dj Muggs annab ühe oma kaheksast Euroopa kontserdist Eestis, promomaks oma uut plaati. Uus plaat kannab nime “The Legend of the Mask and the assassin”, mis valminud koostöös USA Lääne-ranniku kõvema Underground hiphop grupi Psycho Realmi liikme Sick Jackeniga. Mehi on sekundeerimas Cynic hiphop grupist Street Platoon. Esitada on Muggs lubanud nii uusi kui vanu lugusid.

DJ Muggs on jooksvalt teinud koostööd Sick Jackeniga grupist The Psycho Realm, millele panid 89ndal aastal aluse vennad Jacken (Jack Gonzalez) ja Duke (Gustavo Gonzalez).

Grupil on väga lojaalsed fännid, järgnedes Jackenile ja tema grupile kõikjale. 1993. aastal, kui Cypress Hilli liider B-Real nägi Psycho Realm’i esinemas, inspireeris nende esinemine B-Real’i sedavõrd, et ta tahtis grupiga ühineda. Nii sündis nende koostööst Psycho Realm´i debüütplaat. Koostöö kahe grupi vahel jätkub, mille tulemuseks on Sick Jackeni ja Dj Muggsi ühisplaat “Legend of the Mask and the Assassin”.

Vastuseks küsimusele, miks ta otsustas koos Jackiga albumi teha, ütleb Muggs: “Jack on praegu Lääneranniku kõige suurem underground-tegija ja tal on L.A. suurim fännide leegion. Meil on sama muusikatunnetus ja samad eesmärgid: hoida muusika hardcore tasemel. See oli põhjus, miks ma üldse muusikasse tulin. Tol ajal ei saanud kellegi teise moodi välja näha, ega kellegi teise stiili kasutada. Sind oleks lihtsalt napakaks peetud. Nüüd on igaüks kellegi teise kloon ja meie keeldume sellesse kategooriasse kuulumast. See on üks kõige originaalsemaid loomingulisi albumeid, millega ma kunagi seotud olen olnud.”

Jack lisab veel: “Projekt koos Muggs’iga avab mulle uksed kui sõltumatule artistile. Meil on L.A. turul rekordilised müüginumbrid, kuni 30 000 ja üle selle, mis on toimunud ilma promo, ilma jaotusvõrguta, ilma agentideta! Muggs’iga koos töötamine on olnud mulle suurepäraseks kogemuseks. Kui töötad koos kellegagi , kes on nii suure talendiga, kellel on asjade käigu kohta nii suured teadmised, aitab see näha asju uuel tasemel. Samuti andis ta mulle suure loomingulise vabaduse, ja ma nautisin seda väga.”

Uus ja parem dünaamiline duo lubab klassikalist kontseptsioonil põhinevat põnevat albumit, mis on tõeline tänavalugu. “Muggs teeb seda, mida Muggs teeb. Ei saa öelda, et ta viis asja tagasi toorele helile, sest ta ei ole sellest kunagi loobunudki. See on niisugune sünge pioneerist Muggs, kelle helindeid kõigile meeldib uuesti ja uuesti kuulata,” ütles Jacken.

value="http://www.youtube.com/v/vOz3c67FzJg">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/vOz3c67FzJg"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">