Multiinstrumentalist Jason Swinsoe kokku pandud rühm annab kontserdi kontsertagentuuri FBI üritustesarjas “Jazz’n’Motion”.

Pärast Tallinna kontserti keerutab bändi DJ Patric Carpenter plaate kontserdi ametlikul afterparty’l Club Hollywoodis, kuhu kontserdipiletiga pääseb sisse tasuta.

Cinematic Orchestra viimase albumiga sama nime kandev show “Man With the Movie Camera” koosneb vene režisööri Dziga Vertovi 1929. aastal valminud samanimelisest dokumentaalsest tummfilmist, mille taustal muusikaline kollektiiv oma lugusid esitab.

Film räägib ühest päevast suurlinnas Moskvas, läbides päikesetõusust loojanguni linna erinevaid paiku ja asutusi. Filmis tuleb ette ebatavalisi kaadreid, näiteks üle aia, korstnast välja või rongi alt läbi ronimist.

Oma aja üks uuenduslikumaid ning erilisemaid filme lõpeb sellega, kuidas rahvas läheb kinno sama filmi vaatama.

Muusikalisse kollektiivi Cinematic Orchestra kuuluvad Tom Chant (saksofon, pasun), Patric Carpenter (vinüülplaadimängijad), John Ellis (klahvpillid), Luke Flowers (trummid) ja P. J. France (basskitarr, arranžeeringud).

Kollektiiv on välja andnud kolm albumit: “Motion”, “Remixes” ning “Man With the Movie Camera”.

Nende muusikas on nii breakbeat’likke kui hiphop’i rütme, andekaid viisikatkeid ja sämpleid, pisut salapära ja riukalikkust, aga samuti hingematvat melanhooliat ja ilu, kirjeldas kontserdi pressiesindaja.

Cinematic Orchestra on Jazz’n’Motioni kolmas osa. Varem on sarjas esinenud Wimme, Rinneradio ja Kimmo Pohjonen ning Gotan Project ja Kluster.

Üheskoos kolmanda Jazz’n’Motioniga tähistab oma esimest aastapäeva aasta tagasi käiku pandud moebränd Monton.