Blaze Bayley sünninimega Bayley Alexander Cooke sündis 29. mail aastal 1963 Inglismaal Birminghami linnas. Ta on Inglise üks tuntumaid lauljaid ning muusikakirjutajaid.

Blaze alustas oma professionaalset muusikukarjääri aastal 1984, olles vokalist ansamblis Wolfsbane. Wolfsbane'i aegadel avaldati neli stuudioalbumit ning üks live-album.

Kui Bruce Dickinson lahkus Iron Maidenist 1993. aastal, valiti Blaze Bayley üle tuhande kandidaadi seast tema asendajaks ühes maailma tuntuimas heavy metali bändis.

Iron Maideni aegadel salvestas ta koos nendega kaks kauamängivat: "X-factor" (1995) ning "Virtual XI" (1998). Samuti osales ta “The visions of the Beast" DVD-l ja albumil "Best of the Beast", olles kaasautor uuele loole "Virus".

1999. aasta veebruaris, kui Bruce Dickinson otsustas Iron Maidenisse tagasi tulla, alustas Blaze Bayley oma soolokarjääri.

Algselt nime all Blaze, alustas ta 1999. aasta märtsis, kuid mõningate koosseisu ja managementi muutuste tõttu muutis ta nime Blaze Bayley'ks.
2000. aastal avaldasid nad oma debüütalbumi "Silicon Messiah", millele järgnes "Tenth Dimension" (2003) ning "Blood And Belief" (2005). Samuti salvestati kontsert-CD "As Live As it Gets" (2003).

2007. aasta veebruaris alustas Blaze Bayley bänd DVD salvestamist "Alive in Poland", 2008. aastal tehti CD/DVD "The Night That Will Not Die", mis avaldati järgmisel aastal.

Blaze salvestas oma bändiga veel stuudioalbumi "Promise and Terror", kuid ühines siis taas korraks Wolfsbane'ga, kellega salvestati lühialbum "Did it for the Money" ning millele järgnes kauamängiv "Wolfsbane save the world".

Kui Blaze Bayley otsustas siiski keskenduda oma isiklikule soolokarjäärile, jõudis ta koos enda avastatud artistidega produtseerida albumi "The King Of Metal" (2012) ja salvestada akustilise EP-plaadi "Russian Holiday" koos klassikalise kitarristi Thomas Zwijseni ning vioolamängija Anna Bakkeriga. Rohke muusika ja sõnade kirjutamise, salvestamise, produtseerimise ning tuuritamise kõrvalt jõudis ta veel olla külalishääl mitmetele bändidele ning esineda rohkesti koos Iron Maideni legendi Paul Di'Annoga.

Blaze Bayley senini viimane album pealkirjaga "Soundtracks of my life" kombineeris endas 30 pala, mis olid just temale kõige olulisemad tema 30-aastase muusikukarjääri jooksul. Samuti tehti ka sellest kahetunnine kontsertsalvestus, mida käidi promomas üle kogu Euroopa ja Lõuna-Ameerika.

Blaze Bayley tuuritab Euroopas terve mai ja juuni, et tähistada oma seni oluliseima albumi "Silicon Messiah" 15. juubelit, mille käigus külastatakse ka Eestit.

Enne Blaze Bayley lavale astumist, kütavad rahva soojaks Planethard Itaaliast ning kodumaine heavy-metali legend Herald.

Piletid Blaze Bayley kontserdile tulevad müügile esmaspäeval, 20. aprillil kõigis Piletilevi ja Statoili teenindusjaamades.