2012. aasta Briti talendisaade X-Factori võitjana tuule tiibadesse saanud 26-aastane James Arthur pälvis ülemaailmse tuntuse kaveriga Shontelle’i loost „Impossible“. Samuti tuntakse teda tema oma hittide „Recovery“, „You are nobody ’til somebody loves you“, „Get down“ ja teiste järgi. Tema omanimeline album positsineerus Briti albumite topis Eminemi comebackialbumi järel teisele kohale. Lugu „Impossible“ on aga Briti viimase aja üks enimmüüdumaid ja kuulatumaid lugusid, mis on purustanud mitmeid rekordeid. Kogu müügitulu läks heategevuseks.

Samamoodi nagu tema hääl ja muusika on tema teekond eduni puudutanud tema fänne üle maailma – keeruline lapsepõlv, kodust ära jooksmine, kaitsetaolek ja võitlused iseendaga ning lakkamatu armastus muusika vastu, mis tõi hetkeks taas kokku tema vanemad, kes teda X-Factori ajal toetasid. X-Factori konkursi ajal suutis James vaimustada nii žüriid kui ka staaridest külaliskohtunikke, näiteks Rihanna, Rita Ora ja teised. Tema mentor oli samuti X-Factorist tuule tiibadesse saanud žüriiliige Nicole Scherzinger. Žürii esimees Simon Cowell tunnistas, et James vääris võitu täielikult. Kohe pärast finaali ja võitu kutsus muusik Ed Sheeran Jamesi stuudiosse.

James Arthur Tour sai alguse jaanuaris Ühendkuningriikidest, mille kontserdid müüdi välja väga kiiresti. 5. augustil esineb James Arthur Tallinnas klubis Factory. Mees saabub Tallinnasse koos oma bändi, meeskonna ja tehnikaga. Esimesed 100 piletit tulevad müügile hinnaga 25 eurot. Piletid tulevad müügile täna, 11. juuni kell 16 aadressile www.concertsandfestivals.eu ja www.gateme.com kaudu.

James Arthur annab kontserdi nii Tallinnas, Riias kui ka Vilniuses ning jätkab siis tuuri Saksamaal.