“Põlva puhul on tegemist Eestimaa rokkivaima linnaga üldse ning oleme seal aastatuhande alguses andnud mitmeid ägedaid kontserte. Loodame, et meie vanad sõbrad on kõik kohal ja pole vahepeal nii vanaks jäänud, et ei jõua lava ees hüpata nagu kümme aastat tagasi”, jutustas Blindi frontman Urmas Voolpriit.

Päev hiljem toimub sünnipäevaturnee finaal Blindi kodulinnas Tallinnas. Uksed avatakse kell kümme õhtul ning kontserdile eelneb tunnipikkune videoprogramm, mis sisaldab bändi kontsert- ja muusikavideoid ajavahemikust 1994 kuni 2006. “Sinilind on hetkel üks parimaid live – klubisid kogu linnas. See asub Vene tänaval, seal vanas Kinomajas”, selgitab Voolpriit Blindi sõpradele, kes tihti kontsertidel ei käi. Blindi liikmed lubavad kontserti, kus kõlavad bändi parimad lood läbi aegade. “Müügil on ka bändi kleeppildid ja plaadid ning on võimalik, et lavale tuleb ka mõni külalisesineja”, lisavad mehed.

1994. aastal loodud rockgrupp Blind pole viimased kuus aastat tegutsenud. Aastatel 1994 – 2006 andis Blind ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 väljaspool kodumaad Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Poolas, Lätis ja Venemaal. Aastatel 2001 kuni 2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi CMJ muusikafestivalil. 2002. aastal jõudis Blindi singel “Dum Dum” kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eelmisel nädalavahetusel alustas Blind sünnipäevaturneed kahe menuka kontserdiga Tartus ja Pärnus.