Väike riik = väike turg = vähe staare

BDG esindaja Ilja Judeikini sõnul ei tohi selliste nimekirjade puhul aga unustada seda, et Eesti on siiski väike riik, kus on väike turg ja see ongi põhjus, miks meil superstaariparaade ei toimu. "Bändid on kallid, piletihinnad kujunevad kõrgeks ja Eestis lihtsalt ei saa neid müüa sama hinnaga, mis Soomes," põhjendab Judeikin kallist piletihinda ja staaridevähesust.

"Ometigi, seda peab tunnistama, et tänu pingutustele oli nii Sade kui ka tulevaste Cirque du Soleil ning Red Hot Chili Peppersi hinnad Eestis tunduvalt soodsamad kui Soomes või mujal Euroopas!" kinnitab ta ja lisab, et see kõik on väga pikkade läbirääkimiste tulemus.

Superstaarid on vaid inimesed

Ometi on väiksese turu ja kalli pileti jutust hoolimata meil käinud siin praeguseks juba palju maailmanimesid, kellega kohtumisi meenutavad BDG inimesed rõõmuga. "Vot Marilyn Manson oli lihtne, väga sõbralik ja hoopis teistsugune, kui oleme harjunud teda meedias või lava peal nägema ja see oli küll ootamatu," meenutab Judeikin ning jätkab nimekirjaga.

"Enrique Iglesias oli ääretult sõbralik, ajas pärast kontserti pikalt juttu ja küsis kuidas meeldis, Rihanna oli väga meeldiv, Sting oli väga intelligente ja tore," loetleb Judeikin. "Ma ausalt öeldes ei mäletagi, et keegi oleks ebameeldivalt käitunud. Mõnel on parem tuju, teisel mitte. Kedagi ei huvita, mida inimene tunneb ühel või teisel päeval, mis tal valutab või kas tal on täna tuju kontserti anda," avaldab ta karmi tõe. "Rahvas on pileteid ostnud ja ootab!" kõlab põhjendus.

Lootus sureb viimasena

"Neil on selline elu, mida tegelikult ei peaks kadestama. Proovige te ise iga päev kuhugi sõita või lennata, üha uude hotelli, uuele areenile, uutesse riietusruumidesse, jälle need ajakirjanikud ja fännid, kes autogramme ootavad...," kirjeldab Judeikin edasi. "Paljud imestavad, miks artistidel sellised tihtipeale nii veidrad nõudmised on. Aga see on ju loogiline! Mõni tuuritab kuude ja isegi aastate vältel, tal sisuliselt pole kodu, kuhu saaks enne või pärast esinemist minna, seega tahab ta ennast tunda neil loetud tundidel võimalikult koduselt," kõlab selgitus.

Kuigi soovitud artistide nimekiri BDG'le meeldib, ei saa täpsematesse detailidesse laskuda, kuna keegi ei taha alusetuid lubadusi anda. "Kõik seisab nagu tavaliselt raha taga ja paraku oleme väike riik piiratud ostujõuda," lõpetab Judeikin ning lisab kavalalt, et lootus sureb viimasena!