„Korraldajale täitmiseks antud kontserdi tehniline ettekirjutus nõuab videoseina kasutamiseks täielikku kontsertsaali pimendamist, et rohked eriefektid pääseksid terviklikult mõjule,“ ütles kontserdi meediajuht Reno Hekkonens. „Ligi 20-meetri laiune videosein on osa show`st, millele Queen on erilist tähelepanu pööranud, lisaks ehitatakse Riia Arenale 12-meetri pikkune rahva sekka eenduv catwalk ning saali keskele lisalava,“ lisas Hekkonens.

Queeni ja Paul Rodgersi maailmatuur Cosmos Rocks toob Riiga kaasa massiivse heli-ja valguspargi, mille tarbeks tehakse muudatusi Riia Arena riputuskonstruktsioonides. Kogu kontserdi tehniline lahendus nõuab suurt lisaenergiat, mis tuuakse kaablitega juurde Riia Arena lähimast elektri alajaamast.

Maailma kaalukamaid epohhiloonud artiste alustab tuuri 15. septembril Moskvast.

Riia kontsert on artisti ainuke esinemine Põhjmaades. „Ainuüksi Eestist läheb kontserti vaatama ligi 4000 inimest ning kokku on jäänud kokku kogu Baltikumi peale müüa veel alla 2000 pileti,“ kommenteeris piletimüüki kontserdi meediajuht. “suur huvi kontserdi vastu on igati mõistetav, sest see on ainuke reaalne võimalus saada osa ühe maailma kõigi aegade suurima rokkansambli muusikast, mis on puudutanud ja mõjutanud nii mitme generatsiooni jagu inimesi. See on suur muusikasündmus hoolimata sellest, et Queeni karismaatilist liidrit Freddy Mercurit enam ei ole — muusika ikkagi jääb meiega, ja selle kõige adekvaatsemat esitust mis praegu üldse võimalik on, soovib näha igaüks“ lisas meediajuht.

Queeni ja Paul Rodgersi kontserdi peatoetaja on Läti suurfirma Kolonna Group. Kolonna nõukogu juht Ieva Plaude ütles, et nad on väga rõõmsad, et saavad toetada legendaarse Queeni ainukest Baltikumi konserti. „Queeni hitid on saanud hümnideks ja eeskujuks paludele rokkmuusikutele ning meil on väga hea meel näha artisti lõpuks Riias esinemas,“ lisas Plaude.

20. sajandi mõjukaima ja edukaima rockartisti ajalugu algas 1971. aastal, mil Brian May, Roger Taylor, John Deacon ja Freddie Mercury lõid ansambli Queen, mille esimene samanimeline album ilmus kahe aasta pärast.

Bänd sai maailmakuulsaks 1975. aasta plaadiga A Night At The Opera, mille singlist Bohemian Rhapsody sai Queeni jaoks Suurbritannia kõigi aegade suurim singel. Queeni fenomenaalse edu kinnistas 1977. aasta album News Of The World, mille singlid We Will Rock You ja We Are The Champions on juhtivatel kohtadel maailma rockmuusika kullavaramus.

Muusikaliselt uued tuuled tõi Queen esile oma 1984. aasta albumiga The Works. Hitid nagu Radio Ga Ga, mis tõusis esikohale kokku 19 riigis ja I Want To Break Free on siiamaani ühed kuulsamad rockmuusika hümnid.

Queeni liidri Freddie Mercury traagiline surm 1991. aastal ei lõpetanud bändi tegevust. May, Taylor ja Deacon jätkasid tööd Mercury ja Queeni ilmumata loomingu kallal ning tõid 1995. aastal välja albumi Made In Heaven.

Queen leidis uue hingamise 2005. aastal, mil ansambliga ühines Paul Rodgers. Just tänu kauaotsitud Rodgesi osalusel on artist võtnud ette niivõrd suurejoonelise maailmatuuri. Viimane Queeni taolise suurusjärgu tuur toimus 1986. aastal, enne Freddy Mercury haigestumist.

Grammy nominant Rodgers sai tuntuks ansamblite Free ja Bad Campany karismaatilise lauljana. Alates 1968. aastast on ta laulnud, kirjutanud laule ja produtsendina kaasa teinud 28 albumil. Rodgers on kaasa löönud mitmetes koostööprojektides tuntud rockstaaridega Jimmy Page`ist Bon Jovi`ni.

value="http://www.youtube.com/v/OWGU-umXlCQ">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/OWGU-umXlCQ"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">