5. märtsil 2015 esineb Rock Cafes üliandekas Prantsuse muusik ja helilooja Yann Tiersen - mees, kes on eelkõige tuntud kultusfilmide “Amélie” (2001) ning “Good Bye, Lenin!” (2003) melanhoolse, eksperimentaalse ja raskesti kategoriseeritava filmimuusika autorina. Piletid müügil Piletilevis.

Yann Tiersen alustas klaverimänguga juba nelja-aastaselt. Kuuendaks eluaastaks oli ta õppinud mängima ka viiulit. Teismelisena vahetas ta viiuli kitarri vastu ning pani aluse rock-bändile, kuid see ei kestnud kaua ning Yann leidis end taas üksi, mööda enda omapäraseid muusikaradu rändamas.

Tänaseks päevaks on Yann Tiersen väga edukalt loonud filmimuusikat, teinud koostööd erinevate artistidega ning salvestanud stuudioalbumeid. Heliloojaks ta end ise nimetada ei luba, kuid tema looming on tihtipeale olnud sobivaks helitaustaks erinevatele filmidele. Tuntuimad neist on kindlasti “Amélie” (2001) ning “Good Bye, Lenin!” (2003). Nii mõnelgi juhul on filmimuusika edu lausa varjutanud filmi enda oma.

Stuudioalbumeid on ta välja andnud kokku kaheksa, värskeim ilmus aastal 2014 ja kannab pealkirja “∞” (Infinity). Selle albumi esitlustuuri raames Tiersen Tallinnasse jõuabki. Kogu tema muusikat läbib mitmekesine instrumentide kasutus ning tihtipeale tekitab mees helisid väga ootamatute esemete kaasabil.

Külalisesinejana astub Rock Cafes üles ühe-naise-bänd Tiny Feet. Sellise esinejanime taga peidab end samuti Prantsusmaalt pärit Emilie Quinquis, kes alustas muusikaga tegelemist aastal 2010. Esimene album „Silent“ ilmus eelmise aasta novembris ning produtsendina lõi kaasa Yann Tiersen ise.

Kontsert toimub 5. märtsil Rock Cafes, piletid on saadaval Piletilevis.