“Webber kirjutas loo tasuta, kingituseks Eestile. Webberi jaoks oli see esimene kord kirjutada muusikat mingi muu maa originaalkeelde,” ütles BNS-ile BDG kontsertagentuuri FBI pressiesindaja Ingrid Peek.

Esmaettekandele tuleva spetsiaalselt selle laulupeo jaoks kirjutatud loo “Keegi pole üksi päikese all” sõnad on kirjutanud Leelo Tungal ning seade on Tõnu Kõrvitsalt.

Peale spetsiaalselt Eestile kirjutatud loo tuleb laulupeol esitusele ka kaks laulu Webberi varasemast loomingust: “Let Us Love In Peace” (sõnad Ben Eltonilt) muusikalist “The Beautiful Game” ja “Pie Jesu” Requiemist.

Peegi sõnul sai koostöö Webberiga teoks tänu headele kontaktidele BDG kontsertagentuuri FBI-ga. Peek lisas, et ilus žest on ka see, et Webber ei tahtnud loo kirjutamise eest mingit tasu, vaid tegi seda kingitusena Eesti rahvale.

Webberi-poolne palve oli, et BDG viib läbi ka laulupeo reklaamikampaania.

“Usume, et tänu Webberi osalemisele noorte laulu- ja tantsupeo projektis saab laulupidude traditsioon rohket kajastust ka väljaspool Eestit,” ütles FBI tegevjuht Kaia Hunt.

BDG kontsertagentuur FBI on korraldanud kontserte ning kultuuri- ja suurüritusi. Esimest korda Eestis hankis FBI XXIII laulu- ja tantsupeole suured videoekraanid ning tootis neile videopilti.

IX Noorte Laulu- ja Tantsupidu leiab aset selle aasta 28.-30. juunini.