Esiteks, lubage end õnnitleda värske naisevõtu puhul. Kirjeldage palun nii oma pulmapäeva kui seda, kuidas jõudsite äratundmiseni, et just Tema on see Õige. Ja miks ootasite 12 pikka aastat, et oma liitu pühitseda?

Kolisime Veronicaga kokku samal õhtul, kui tutvusime ning kooselu minu puhul tähendab 24/7 koosviibimist. Kui kaks inimest pärast nii pikki aastaid ikka veel soovivad koos olla, siis tähendab see hingesugulust. Tänaseks oleme me tõepoolest pühitsenud oma liitu, kuid seda juba pärast läbitud ühist teekonda. Meil mõlemal on tohutult vedanud, et oleme üksteist ära tundnud kõigi nende inimeste hulgast, kes maailmas elavad. Veronica on meie ühistes võitlustes tõestanud end erakordselt julge naisena, kes esimesest päevast alates sukeldus mu ellu ja tervitas kõiki sellega kaasnevaid elu tormituuli avasüli, tugevuse ja postiivse, konstruktiivse vaimujõuga. Kui mitte-usklik ütleb kirikus oma jah-sõna, siis see on täiesti kasutu. Tõsimeelse uskliku puhul on sellel sõnal aga kirjeldamatu tähendus: ta võtab teise inimesega saatuse ühendamisel Jumala oma tunnistajaks. Me abiellusime täpselt sel päeval, mil Veronica ja mina tahtsime ja see oli ülimalt spirituaalse tähendusega intiimne sündmus, mis pakkus rõõmu üksteisest, meie perekondadest ja lähimatest sõpradest. Laulatuskoht Montenero pühamus on ühtlasi meie meelispaik: seal toimus Veronica ristimine üle 10 aasta tagasi ja minu jaoks on see rahu ja palvuste oaas. Lõpliku viimistluse andis meie liidule veel ka eriline õnnistus, mille saatis Rooma Paavst Franciscus isiklikult.

Millist momenti peate oma terve karjääri suurimaks kõrghetkeks?

Väga keeruline on välja tuua üht konkreetset kõrghetke. Nagu ma alati ütlen, siis karjäär on nagu maja, milles iga ehitustellis omab vastutust kogu terviku stabiliseerimisel. Kui jätta metafoorid kõrvale, siis mõningad hetked on tõepoolest vaimustanud mind teistest enam. Näiteks mu 1994.aasta debüütkontsert Verdi ooperis “Macbeth”, esmakordne esinemine Metropolitan Operas New Yorgis ning suurkontsert Central Parkis 2011.aastal.

Kas Teil on mõni unistus, auhind, ihaldusväärne lavapartner või mõni muu säärane eesmärk, mille poole muusikatööstuses püüdlete?

Ausalt öeldes ei ole mul selliseid eesmärke, kuna elu on mulle juba pakkunud erakordselt palju nii professionaalses kui isiklikus plaanis: mu elu on seiklus, kus reaalsus on ammu ületanud isegi kõige eredamad unistused. Ma sooviksin lihtsalt jätkata laulmist seni, kuni mu publik seda nõuab. Kõige olulisem on suhelda emotsioonide kaudu, minna edasi ja mitte kunagi loobuda uskumast oma kirge. Mu ainus eesmärk on jõuda nende inimeste südameisse, kes mind kuulavad. Uudishimu, nauding, hämming ja erutumisvõime muusika suhtes pole mind iial hüljanud, hoolimata võimalustest esineda koos väga paljude artistidega.

Viibisite Eestis 2003.aastal. Milliseid emotsioone see külaskäik pakkus ja millised ootused on eelseisvalt juunikuu kontserdilt Tallinna Lauluväljakul?

Ma mäletan ülimat soojust, mida eestlased oma vastuvõtuga mulle pakkusid ning ühtlasi ka Eesti ajaloo sügavust, mis õhkus kõigist monumentaalsetest kirikutest, mis Tallinna arhitektuuri ilmestavad. Ma mäletan positiivset ja vahetut energiat, mis kuulajaist kiirgas. Naasen teie juurde hallimate juuste ja suurema kogemustepagasiga, mis nii paremas kui halvemas on mõjutanud mu elu ja kunsti. Ma loodan, et ka eelseisval kontserdil kordub meie erakordne teineteisemõistmine: enda poolt luban teha kõik, et edastada oma rõõmu, rahu, optimismi ja kirge.

Millist kontserti võiks fännid sellelt kenalt suvepäevalt oodata? Kas esitate oma maailmakuulsaid hitte või ainult uut materjali?

Loodan, et rahvas, kes sel päeval mind kohale tuleb, võtab seda kui tähistamist. Kavatsen jagada surematuid lehekülgi oma repertuaarist, mis on iseloomulik tüüpilisele Itaalia tenorile. Esimene osa tuleb väga ooperilik, kus leidub ohtralt elemente 19.sajandi Itaalia ooperist. Sellele järgnevad kuulsate autorite romansid, mis juhatavad kenasti sisse lõppu jäävaid popilikumaid palu. Lühidalt, esitan lugusid nii vanematelt kui uuematelt albumitelt. Muusikat, mille ühine nimetaja on ilu ning jagamisrõõm. Oleme meeskonnaga teinud kõik endast oleneva, et luua elamus, mis vastab kõigile eestlaste ootustele!

Andrea Bocelli esineb Tallinna Lauluväljaku ürituse Tallinn Star Weekend raames 28. juunil, 2014. Ürituse lisainfo Piletilevis